İBB Eylül Meclisine Silivri ile ilgili iki soru önergesi

İBB Eylül Meclisine Silivri ile ilgili iki soru önergesi

14.09.2020 15:54:03

İBB Eylül ayı Meclis toplantısında AK Parti İBB ve Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı tarafından, partili meclis üyeleri Sami Barlas ve Filiz Güler'in de imzalarının yer aldığı, iki soru önergesi sunuldu.

AK Parti İBB ve Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, partili meclis üyeleri Sami Barlas ve Filiz Güler imzalı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzere Meclis Başkanlığına iki soru önergesi sundu.

Yazıcı, Battı-Çıktı Projesi ve deprem toplanma alanları hakkında bilgi istedi.

YAZICI: BATTI-ÇIKTI PROJESİ NEDEN DURDURULDU?

Birinci soru önergesi şöyle: “Silivri-İstanbul istikametinde E-6 yoluna bağlanabilmek için 230 m. uzunluğunda 9 m. genişliğinde tünel metodu ile Battı – Çıktı projesi,  E-6 Selimpaşa gişelerinden çıkış yapan araçların İstanbul istikametine dönüş yapabilmesi için 110 m. uzunluğunda 10 m. genişliğinde viyadük, Silivri-İstanbul istikametinde akıcı sirkülasyon olabilmesi için 500 m. uzunluğunda 32 m. genişliğinde tünel metodu ile Battı Çıktı projesi,  Ortaköy istikametinden gelen trafiğin E-6 Karayollarına bağlantısını sağlayacak geometrik düzenleme çalışması, metrobüs projesine hazırlık için mevcut yan yolların genişletilmesi ve geometrik düzenleme çalışmaları 2019 ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihalesi yapılıp başlatılmıştı.

Bu proje uzun zamandır bölge halkının beklediği ve istediği bir yatırımdı.     Ancak Sn. Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı seçildikten sonra maalesef bu proje durduruldu. Bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala projenin devamı yönünde bir gelişme olmamıştır.

Selimpaşa E-5 karayolunun bu bölümünde çok yoğun bir trafik gözlemlenmektedir. Kaza riski yüksek olduğundan yayaların ve araç sürücülerinin can ve mal güvenliği tehlikededir. Sık sık kazalar meydana gelmektedir.                              

Bu kapsamda;

  1. Selimpaşa'da yapımı devam eden bu Battı Çıktı projesi neden durdurulmuştur?
  2. Durdurduğunuz bu Projeye başlamayı düşünüyor musunuz?
  3. Eğer başlayacaksanız projenin ön görülen başlangıç ve bitiş tarihleri nedir?
  4. Eğer bu projeyi yapmaktan vazgeçti iseniz, bunun nedeni nedir?
  5. Ya da bu projeye alternatif olarak, sorunu çözecek başka bir öneri projeniz var mıdır?

“SELİMPAŞA MEZARLIĞININ DEPREM TOPLANMA ALANI OLARAK BELİRLENMESİNİN NEDENİ NEDİR?”

Yazıcı'nın ikinci soru önergesi deprem toplanma yeriyle ilgiliydi. Önerge şöyle: “Bildiğiniz gibi Büyük İstanbul Depremi çok önemli bir risk olarak varlığını korumaktadır. 99 gölcük depreminden sonra birçok bilim adamı 30 yıl içinde İstanbul'da yıkıcı bir deprem olacağını öngörmüşlerdi. Bu doğa olayına toplumumuzun tüm fertleri ve tüm kurumları olarak hazırlıklı olmalıyız. Şüphesiz İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 'inde hazırlıkları var.

Bu hazırlıklardan bir tanesi de Deprem Toplanma Alanlarıdır. Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde, paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla, halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar" olarak tanımlanır. Ancak İstanbul şehir Haritasında Deprem Toplanma alanlarını incelediğimizde Selimpaşa Mezarlığı'nın  Deprem toplanma alanı olarak belirlendiği görülmektedir.

Bizce Selimpaşa mezarlığı deprem toplanma alanı olarak hiç uygun bir yer değildir. Bırakınız orda halkı toplamayı cenazelerimizi defnetmek için bile boş alan yoktur. Mezarlık doludur. Bu yüzden Selimpaşa'da vefat eden vatandaşlarımız en yakın başka mezarlıklara defnedilmektedir.

Selimpaşa'da çok sayıda Deprem Toplanma alanı olacak yer mevcuttur.

Olası bir depremde halkı mezarlıkta toplamak, depremin sebep verdiği panik ve kargaşayı önlemek yerine daha da çok paniğe yol açacağı inancındayım.

Bu kapsamda;

1.Selimpaşa mezarlığının Deprem Toplanma Alanı olarak belirlenmesinin nedeni nedir?

2.Eğer bu bir maddi hatadan kaynaklanıyorsa diğer toplanma alanları için bu ve benzeri Toplanma alanına uygun olmayan bölgeler var mıdır?

3.Bu bölgelerin tespit edilme yöntemleri nelerdir?

4.Deprem toplanma alanları belirlenirken bölgenin son yapılaşma durumu incelenmiş midir?

5.Bu vesile ile Selimpaşa'da acil ihtiyaç olan yeni bir mezarlık alanı oluşturmayı düşünüyor musunuz?”

Haber Merkezi

 

YORUM YAP