XXXXX

İbb, Diğer Partilerin De Teşkilat İftarlarını Düzenlesin


Sık sık kullandığım “Bir insanın kendi kendine yaptığını, ordunun gelse yapamayacağı” ile ilgili sözü hatırladım CHP’deki basın toplantısında ortaya çıkanların ardından.
AKP’nin 1500-2000 kişiyi toplamakla gururlandığı, kuruluş yıldönümü ile ilgili Vefa İftarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü “Açık hava iftar programı”nda tüm heybeti ile yer alıyor. Programda bilgi olarak İBB tarafından Silivri Belediyesi’ne gönderiliyor resmi kanallı yazı şeklinde. Şaka gibi…
“Bunda ne var?” diye hala sorabilenlere açalım biraz durumu…
AKP’li olsun olmasın İBB hepimizin vergilerini ödediği kurum, tıpkı Silivri Belediyesi gibi.
Silivri’nin çeşitli yerlerinde mahalle iftarları düzenlersiniz de AKP’nin teşkilat iftarını nasıl düzenlersiniz? Bunu yapıp hala haklı olmanız için bütün siyasi partiler adına iki biner kişilik iftara sponsorluk etmeli İBB’nin düşünceli Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü. Sadece AKP’ye yaptığınız zaman bunun adı partizanlık olur. Dahası suç olur. İşte burada tarafsız, baskı altında olmayan yargı ve bürokrasi ihtiyacı daha da acı hissediliyor. Kimse İBB’ye, “Sen kimin parasıyla kime iftar veriyorsun” diye soramazsa sıkıntı olur. Oluyor da nitekim. Sıkıntılar had safhada. İBB böyle hatalar yaparken, biz şimdi Metin Karakaş’ı neyle suçlayacağız!? Onun yaptığı hatalar, kamu kurumlarını yönetenlerin yanında bir nokta kadar ufak kalırken, biz AKP’nin Silivri İlçe Başkanı’ndan neyin hesabını soracağız?! İBB’nin dağ gibi hesabı kabarık bir şekilde ortadayken Karakaş’a “Niye bizi kandırdın, yanlış yönlendirdin?” nin lafı mı olur?!
İktidar kuşatmasının alasını sergilemeye çalışan AKP, baskıyla güzellik olmadığını ne kadar kaçınmaya çalışırsa çalışsın görmek zorunda kalacak. Avucunuzu ne kadar sıkarsanız elinizden o kadar çok kum taneciği süzülür gider. Az bir şeyler yine de kalır ama onlarda da çoğunluk olma şansınız çoktan kaybolmuştur.
Geçmiş olsun!
İBB’nin sevapları kadar hatalarının da Silivri adresi Metin Karakaş’tan başkası değil. Vefa iftarı organizasyon bakımından epey geri tepeceğe benziyor. Teşkilat ile kaynaşmanın AKP için nasıl bir kurtuluş olacağını görmemiz için çok az bir zaman kaldı.

MUTLU YILLARA
Aydın Doğar ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şenel Yıldırım bugün yeni yaşını kutlayan isimler. Mutlu seneler, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.
Bu arada Doğar yeni yaşına “Var mısın yok musun?” heyecanı ile giriyor. Aydıncığım, bize ekrandan el sallarsın artık.

HÜRHABER  SANAYİ EKİ ÇIKTI
Hürhaber Sanayi Eki’nin ilk sayısı bugün sizlere ulaşacak. Öneri, eleştiri ve görüşlerinizi çalışmamızın daha güzel bir şekil alması için bizimle paylaşırsanız seviniriz.

YORUM YAP