“İBB’de yolsuzluğun en üst boyutta olduğu AKP dönemidir”

“İBB’de yolsuzluğun en üst boyutta olduğu AKP dönemidir”

13.02.2016 12:56:12

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Pazartesi günü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da hazır bulunduğu İBB CHP Meclisi Grup Toplantısında konuştu. Canpolat, “İktidar olmadığımız ilçelerde belediye başkan adaylarımızı şimdiden belirleyeceğiz. Önümüzdeki seçimde talancılardan, haramilerden, kent rantını sömürenlerden İstanbul'u geri alacağız” dedi.
İBB CHP Meclisinin Şubat ayı Grup Toplantısı, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat başkanlığında gerçekleştirildi.

CANPOLAT, İSTANBUL HEDEFLERİNİ MASAYA YATIRDI
Belediye başkanları, milletvekilleri ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Canpolat, İstanbul'daki hedeflerini ve İBB CHP Meclisi'nden beklentilerini anlattı. Son yerel seçimlerde İstanbul'da 7 ilçe belediyesini çok az bir oy farkla kaybettiklerini kaydeden Canpolat, “Şu projeleri yapacağız deyip seçime 2 ay kala sokağa çıkıyoruz; seçim bitiyor ve oralarda seçimi kaybediyoruz.
Bu ilçelerde belediye başkan adaylarımızı şimdiden belirleyeceğiz. Bunun için de en fazla yararlanacağımız, başta belediye başkanlarımız ve o bölgelerdeki belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın belediyecilik tecrübesidir” dedi.


“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ CHP'NİN BELEDİYESİ YAPACAĞIZ”
İstanbul'da 4-5 bin oy farkla kaybettikleri ilçe belediyelerini kazanmak için çalışmalara da başladıklarını söyleyen Canpolat, “Bu 7 belediye birinci hedefimizdir. O belediyeleri kazanabilmek için bütün çalışmalarımızı o bölgelere yoğunlaştıracağız fakat sadece bununla kalmayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'nin belediyesi yapacağız” diye konuştu. İstanbul'daki hedefleri doğrultusunda CHP İstanbul İl Örgütü olarak 40'a yakın çalışma komisyonu kurduklarını söyleyen Canpolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önümüzdeki süreçte İstanbul'daki çalışmalara daha sık katılacağını kaydetti.


“İBB'NİN KENT RANTLARINI YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Canpolat, İBB yönetiminin İstanbul'un sorunlarını çözemediğini ve kenti rant alanına dönüştürdüğünü söyledi. İBB'nin kent rantlarını yandaşlarına peşkeş çekmesine izin vermeyeceklerini belirten Canpolat, “Son 13 yıldır İBB, merkezi iktidar tarafından trilyonlarca lira aktarılmasına rağmen İstanbul'un ne toplu taşıma sorununu, ne toplu konut sorununu çözebildi. İBB'de yolsuzluğun ve rüşvetin en üst boyutta olduğu dönem AKP dönemidir. İstanbul'u yaşanmaz hale getiren, yeşil alanları rant alanına dönüştüren bu anlayış karşısında sessiz kalmayacağız. Bundan sonra CHP olarak AKP'nin talancı, rantçı anlayışa karşı mücadelemizi en üst düzeyde yürüteceğiz” dedi.

YORUM YAP