XXXXX

Hürhaber Eğitim Penceresini Genişletiyor

Yeni yıl arifesinde, 9. senesine girmeye hazırlanan daha renkli, eğlenceli ve kapsamlı bir Hürhaber için kolları sıvadık. Renklilik konusunu sadece tema çeşitliliği anlamında değil baskı olarak da hayata geçirmeyi hedefliyoruz yılbaşından sonra mümkün olduğunca kısa sürede.
Dün itibariyle okul ziyaretleri programımızı başlattık. Fatih Koleji’nde çok hoş bir ziyaret gerçekleştirdik, ayrıntılarını bugünkü sayımızda yer alan haberden okuyabilirsiniz. Zarif misafirperverlik konusunda Fatih Koleji çalışanları ve özellikle Müdür Yardımcısı Gazi Felek ve Müdür Celil Göçer’e teşekkür ediyorum.
Bugün Balkan Koleji’nde olacağız ve diğer okullarımızı ziyaret ederek planladığımız bu programı sürdüreceğiz.
Silivri’de eğitim haberlerine Renginar Sali’nin de önemli çabalarıyla en geniş yer veren gazeteyiz. Hatta bir süre öncesine kadar yer veren tek yerel gazeteydik.
Bu konuda ilk adım attığımız, başlangıç sürecimizde gazeteden aradığını duyan öğretmen ve hatta okul müdürleri telefonlara çıkmazken, bugün köylerden, mahallelerden minibüse binip gerçekleştirdikleri etkinliklerin resim ve bilgilerini merkezimize kadar ulaştıran hocalarımıza bize sundukları katkı için teşekkürü bir borç biliyoruz.
Eğitim sendikalarının ilgisine, bazılarıyla gerçekleştirdiğimiz önemli işbirlikleri Hürhaber için son derece değerli. Hürhaber için tüm sendikalar aynıdır da Eğitim Sen’in benim gönlümde yeri ayrı bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar ve öncesinde görev yapan tüm selefleri ile şube müdürlerimize de teşekkür ediyorum. Olumlu veya olumsuz yönde haber yapılsa da, tartışmalarımız olsa da hoşgörü her daim sonuçta hakim oldu. İletişimi hiç koparmadılar, ılımlı yaklaşımlarını eksik etmediler. Bugün birbirimizi geçmişe nazaran daha iyi anladığımızı söyleyebilirim.
Eğitim camiasının görüşünü, beklentilerini, yaptıklarını önemsiyoruz. Onlar da bizlere ilgileri ile kıymet verişlerini eksik etmediler. Bu güzel işbirliğini geliştirerek sürdürmek adına bizler Hürhaber olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.

SİLİVRİ BİRLİK’LERDEN ŞİKAYET
Esenler Otogar- Silivri Cezaevi arasındaki güzergâhta şoförlerin kalkış saatlerine ve iş ahlakına uymayan davranışları yolcuların tepkisine neden oluyor. Son olarak cezaevine son durak yolcusunu bıraktıktan sonra servise gitmesi gereken aracın, kalkış saati gelen aracın yolcularını alması üzerine iki otobüs arasında sürtüşme yaşandı. İsminin Abdullah Koca olduğu öğrenilen şoförün hızlanarak yolcuları kapma yarışına girmesi aslında bir klasik haline gelmesiyle birlikte denetlemelerin yetersiz olduğunu bir kez daha gösterdi.
Vatandaşlar şikayetlerini dile getirirken, Silivri Birliklerin yolcu kapma yarışı ve bundan doğan tartışmalardan bıktıklarını anlatıyor. Sıkıntıyla ilgili çözüm için yetkilileri göreve çağırıyor.

Haberin devamı 30.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

 



YORUM YAP