Hükümet Konağı’nı Silivri Belediyesi yapacak!

Hükümet Konağı’nı Silivri Belediyesi yapacak!

2.09.2021 16:56:32

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçemize kazandırılması gündemde olan Hükümet Konağı yatırımını hızlandırmak için projenin Valilik kanalıyla Silivri Belediyesi tarafından yapılmasının gündeme alındığını açıkladı. Yılmaz, 50 bin metre karelik alanın 40 bin m2'lik bölümüne yapılacak Millet Bahçesi'ne de birkaç ay içerisinde Cumhurbaşkanlığı tarafından başlanacağı ifade etti.

Prosedürü hızlandırmak için Silivri'ye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılması gündemde olan 10 bin m2 alanlık Hükümet Binası'nın inşaatı Valilik aracılığı ile Silivri Belediyesi tarafından ihale edilerek yapılacak. Konunun önümüzdeki Pazartesi toplanacak Silivri Belediye Meclisinde görüşülüp kararlaştırılması beklenirken, Cumhurbaşkanlığı tarafından 40 bin m2'lik Millet Bahçesine de önümüzdeki aylarda başlanacağı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kaymakam Ali Partal ile birlikte Silivri Stadı yerine yapılacak Hükümet Konağı Projesine yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Partal'dan Hükümet Konağı içerisinde yer alacak kamu kurumlarının fiziksel ihtiyaçları hakkında bilgi alındı. Toplantıya Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Harun Akkan da katıldılar.

YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ

Hükümet Konağı yatırımına yılbaşına kadar başlayarak, 2022 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Volkan Yılmaz, projenin imalat ayrıntılarının Eylül Meclisinde kararlaştırılacağını ifade ederek, “Silivri'mize söz verdiğimiz Hükümet Konağı ve Millet Bahçesini ivedilikle kazandırmak adına süreci hızlandırdık. Proje üç kat ve bir bodrum olarak inşa edilecek.

Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Millet Bahçesi yatırımı, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Vali Ali Yerlikaya'ya Hükümet Konağı için Silivri halkı adına teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ'MİZE HAYIRLI OLSUN”

Silivri Belediyesi olarak ilçemizin tüm hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için söz verdiğimiz gibi ilk günkü aşk, heyecan ve azimle çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz.

Hayırlı olsun” dedi.

 

 

YORUM YAP