XXXXX

Hoşgeldin Keskin Sirke


Sevgili Adil Sirkecioğlu, köşe yazarlığına verdiği arayı nihayet sonlandırdı. Siyasetçi kimliği ile belli kesimlere hitap ederken, köşe yazarlığı konusunda ne kadar daha geniş kesime düşüncelerini yaydığının farkında eminim. Fikirleri konusunda en az benim kadar ısrarcı… İlk yazısıyla da başta bize olmak üzere epey gözdağı vermiş! Yaptığı eleştiriler başımızın tacı! Herhangi bir art niyet taşımadığı ve daha iyisini ortaya koymamız için bulunduğu ikazlar bizim için ancak yol gösterici olabilir. Bunun için 'Böyle baş belasına can kurban' deyip aramıza tekrar hoş geldin demek istiyorum kendisine!
Belki de itiraf etmeliyim ilk yazısından sonra biraz gözümü korkuttu ama üstesinden gelemeyeceğimiz bir 'bela' değil ne kendisi ne de kaleme aldığı fikirleri!

ÖZKÖK, KÖK SÖKTÜRMEYE
DEVAM EDİYOR
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda 4 yıl boyunca yapamadığı her ne varsa hepsi ile ilgili Necati Özkök, Ali Tabakoğlu'na kök söktürmeyi sürdürüyor. Özkök, son açıklamasında da Çarşı Meydanı'nda esnafın müşteri araçlarının çekilmesi konusundaki sıkıntısının takibini yapmakta. Özkök'ün Çarşı Esnafı'nda atladığı bir diğer önemli konu da Ali Tabakoğlu'nun oğlu halen mobil aracıyla Çarşı Meydanı'nda tüm tepkilere rağmen hizmet vermeyi sürdürüyor. Tepki gösteren vatandaşlar da şaşkın! Babası iki gün sonra seçime girmeye hazırlanan oğlun, toplumsal hassasiyetlerini bu denli hiçe saymasından!
Bir muhasebeci arkadaşımdan duydum, ne kadar doğru ne kadar yanlış zaman gösterecek New Center'de bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yanında Ali Tabakoğlu sigorta işleri, takibi yapacak bir işyeri açmaya hazırlanıyormuş! Bunun bir diğer anlamı şu mu yoksa; yolcudur Abbas kimseye bakmaz!?
Bu arada oda faaliyetlerinin anlatılacağı dergi için 4 Bin TL ödenek ayrılması konusuna tepki gösteren sağduyulu yönetim kurulu üyeleri de varmış Ali Tabakoğlu'nun! İnsanlar olumsuz konularda eleştirdikleri gibi, doğru adımların hakkını vermesini de biliyor, merak etmeyin!
Mart 2010'a kadar daha çok konu kaldırır bu seçim!

MİLLİ EĞİTİM’İN ARAÇ
İHALESİ FİYASKO MU?
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eylül ayında yapılan taşıma ihalesinde kazananların süreçte gösterdikleri araçlardan farklı olarak koşullara uygun olmayan eski modeller ile taşıma yapıldığına dair bilgiler aldım. Özellikler eski beldeler ve köylere öğrenci taşıyan bu araçların sık sık Jandarma'nın da gündeminde eksik evrak ve sigortasız oluşlarından dolayı geldiği belirtildi. Jandarma bugün yarın, konuyu Kaymakamlığa bildirerek yaşanan sıkıntıları aktarmaya hazırlanıyor bildiğim kadarıyla. Söz konusu araçların Belediye Konutları Bölgesi'nde öğrencilerin çıkış saatlerinde beklediği aktarıldı.
İhale sürecinde yeni araçları gösterip taşımayı uygun olmayan eski araçlarla yapmayı marifet sayanlar güvenlik konusundaki zafiyetlerin bedellerini ödemek, ödetmek zorunda kalmaz inşallah.

KANTİNLER DENETLENDİ Mİ?
Bir süre önce bir okulumuzda kantinden yapılan satış nedeniyle meydana gelen zehirlenme olayını aktarmıştım. Silivri İlçe Tarım Müdürü konuyla yakından ilgilendi. Domuz Gribi ve GDO'lu ürünler de hazır gündemimizdeki yerini korurken, öğrencilerin beslendiği kantinlere yönelik denetimlerin ayrı bir titizlikle gerçekleştirilmesi zorunluluğu tartışılmaz.
Denetimlerin ortaya çıkardığı sonucu merak ettim!?

DP SİLİVRİ İL YÖNETİCİLERİNİ
AĞIRLAYACAK
Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilatı, 11 Aralık Cuma günü saat 14.30'da İl Başkanı ve yöneticilerini ağırlayacak. İlçe merkezine gerçekleştirilecek ziyaret ile hem partililer arası kaynaşma hem de parti çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılacak.

HEPAR'DAN SİLİVRİ
SAHİLİNDE MİTİNG HAZIRLIĞI
Genel Başkanlığını emekli general Osman Pamukoğlu'nun yaptığı Halk ve Eşitlik Partisi (HEPAR) 13 Aralık 2009 Pazar günü saat 12.00'da Silivri sahilinde bir miting düzenliyor. Serene Polikliniği'nin altında açılan partinin ilçe irtibat bürosundan parti ve çalışmaları hakkında daha geniş bilgi edinile bilinir.

YORUM YAP