Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan!

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan!

14.04.2021 11:33:55

Silivri Müftüsü İsa Sağlam, Ramazan dolayısıyla yaptığı bilgilendirmede şunları ifade etti:

Yıl boyunca özlemle beklediğimiz, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde adı geçen ve kıymetine işaret edilen Ramazan ayına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Sevincimiz hüzünlü, çünkü tüm dünyada etkisini gösteren Korona (Covid 19) virüs salgını ülkemizi de etkisine aldı. Geçen ramazan Kâbe'mizin şubeleri olan camilerimiz ve mescitlerimiz kapalı, cemaatsiz kaldı. Bu ramazan açık, gerekli tedbirleri alarak ve bizlere bildirilen koşullarda ibadetlerimizi yerine getirelim. Cenabı Allah (cc) en kısa zamanda bu salgından kurtulmayı ve normal hayatımıza dönmeyi nasip eylesin.
Çok kıymetli kardeşlerim, bu salgın hayatımızı etkilese de tedbirleri alarak, üzerimize düşenleri yerine getirerek hayatımızı Rabbimizin istediği şekilde devam ettirmeliyiz. İçerisinde bulunduğumuz rahmet ayı olan Ramazan ayını değerlendirmeyi de unutmamalıyız.

Ramazan ayını diğer aylardan
değerli kılan, kıymetini artıran nedir?
Ramazan ayını diğer aylardan değerli kılan, kıymetini artıran, içerisindeki yapılacak has ibadetler ve bu ibadetlere verilen mükafatların diğer zamanlara göre daha fazla olması ve bu ayda vuku bulan hususlardır.
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad ayı olan Ramazan ayındaki mükafatları ve sevapları bol bol bahşedilen ibadetleri samimiyetle yapmanın gayreti içerisinde olalım. Bu ibadetler oruç, teravih namazı, mukabele, fitre (sadaka-i fıtr), itikaf ve diğer mali ibadetlerimiz olan zekât, fidye ve sadaka-i cariyedir. İnşallah bir sonraki yazımız da sevabı bol olan bu ibadetlerimizden kısa kısa bahsedeceğiz.
Değerli kardeşlerim, Ramazan ayı müminler için geniş kapsamlı bir fırsat ayıdır. Kapımıza gelen bu fırsatı zayi etmeden değerlendirelim.
Şifa Ayı Ramazan!
Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan ayında bir tema belirleyerek o konuda farkındalık oluşturmak istemektedir. Bu yıl Başkanlığımız temayı Şifa Ayı Ramazan olarak belirlemiştir.
Kardeşim!
Gel Kur'anla Şifa Bulalım
Gel Oruçla Sıhhat Bulalım
Gel Namazla Huzur Bulalım
Gel Zekatla Derman Olalım
Kıymetli kardeşlerim, İnşallah bizler bu sayfada ramazan ayı içerisinde Ramazana ait konularla sizlerle birlikte olacağız. Müftülüğümüze Ramazan Sayfası imkanını sağlayan Silivri Hür Haber gazetesine şükranlarımı iletiyorum.
Şehri İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Silivri'mizde halkımızın bu salgınla birlikte Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmelerini ve mübarek Ramazanın manevi ikliminden müstefîd olmalarını Cenab-ı Allah cc den niyaz ederim.

#Evde Kal, Sağlıcakla Kal Silivri.
#Evde Kal, Ramazanla Kal Silivri.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Duman gizlenemez!
Sonraki » ŞiFA AYI RAMAZAN

YORUM YAP