Hilmi Nakipoğlu’ndan Türkiye’de bir ilk; Camera Museum

Hilmi Nakipoğlu’ndan Türkiye’de bir ilk; Camera Museum

11.10.2017 10:04:59

İlçemizde konut, sanayi ve ticari bina projeleriyle tercih edilen saygın bir müteahhitlik şirketi olan Nakipoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Nakipoğlu, sahip olduğu Türkiye'nin ilk ve tek kamera müzesi ile dünyaya adını duyuruyor. 

Silivri'nin köklü inşaat kuruluşlarından biri olarak tam 57 yıldır yüksek nitelikli gayrimenkul projeleri geliştiren Nakipoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Nakipoğlu, bugün Türkiye'de var olan en büyük fotoğraf makinesi ve malzemeleri koleksiyonuna sahip işadamı… Başarıyla gerçekleştirdiği projeleriyle sektörünün en güçlü temsilcilerinden biri olan Nakipoğlu, yaşam boyu uğraş verdiği bambaşka bir alanda da "fark yaratan" bir başarı öyküsüne imza attı.

HİLMİ NAKİPOĞLU KİMDİR?
1948 yılında doğan Hilmi Nakipoğlu, fotoğraf kariyerine 6x6 ve 6x9 filmler ile siyah beyaz fotoğrafları basarak başlamıştır. 1960'lı yıllarda Özel İstanbul Koleji'nde okurken kurmuş olduğu fotoğraf kulübü ile birlikte okulun tüm aktivitelerini fotoğraflamaya başlamıştır. Ayrıca müzik, resim, şiir ve tiyatro ile de ilgilenmiştir. 1970'lı yıllardan itibaren hem fotoğraf makinesi hem de fotoğraf toplayarak kolleksiyonerliğe başlamıştır.

HİLMİ NAKİPOĞLU'NUN YAPTIKLARI
1997 yılında zihinsel engelli çocuklar için bir okul kuran Nakipoğlu bu okulun bünyesinde fotoğraf makineleri müzesi (Camera Museum) açmıştır.
10 yıldır müze iletişim lisesi, iletişim fakültesi ve fotoğraf meraklıları tarafından ziyaret edilmektedir. Geçmişin geleceğe aktarılması konusunda bir köprü oluşturan Nakipoğlu, koleksiyon kültürünün tanıtılması ve özellikle çocuklara ve gençlere öğretilmesinin çok önemli olduğunu vurgulamaktadır.

İSTANBUL'UN EN İLGİNÇ MÜZELERİ ARASINDA
Camera Museum'da 1896 yılından itibaren 121 yıllık toplam 900 adet fotoğraf makinesi sergileniyor. Müzede ayrıca 1900'lere ait el yapımı makineler, ahşap üzerine deri kaplanmış körüklü makineler ve 52 adet orijinal Leica marka fotoğraf makinesi gibi olağanüstü değerli münferit parçalar bulunuyor.

FOTOĞRAF TUTKUNLARINI BULUŞTURAN MÜZE HAFTA İÇİ AÇIK
Fotoğrafın kimyası ve büyülü yönüyle tanışmak isteyenler, Bakırköy'deki Nefus Nakipoğlu Zihinsel Engelliler Okulu'nun en üst katında yer alan Camera Museum'u hafta içi 09.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilir.
Haber Merkezi

YORUM YAP