XXXXX

Herkesin içine çok sindi

Ne uğraştı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçemize üniversite getirmek için… Nihayet tünelin ucundaki ışığı gördük. Hem de üzerimize gelen trenin farları olmadığını bilerek. Türk Hava Kurumu Üniversitesi, muhalefetin de içine sindi. İçlerine sinmeyen tek bir şey olabilir o da seçimlere aylar kala Işıklar’ın böylesi önemli kazanımı hanesine yazdırmış olması. Ama Silivri’nin genel hayrı adına bunu içlerine sindirecek, sindirebilecek bir muhalefetimiz var çok şükür. Birçok konuda çatışsalar da, Silivri’nin yararına olan meselelerde uzlaşmasını bilme olgunlukları sadece siyasilere değil Silivri’ye de çok şey kazandırdı bugüne kadar, kazandırmaya da devam ediyor.
Mutlaka arka planda çalışması, hazırlıkları uzun zamandır devam ediyor ama bu üniversite protokolünün gündeme gelmesi de imzalanması da çok şık oldu. Dilerim ki sonuçları da aynı güzellikte ve yerindelikle ilçe gündemimizdeki yerini alır.
Hayırlı uğurlu olsun! Türk Hava Kurumu Üniversitesi Silivri’ye çok yakışacak, ilçemiz özelliklerine çok da uygun bir girişim oldu… 4 havaalanına ortalama aynı, 30 km mesafede ilçemizdeki havacılık eğitimleri hak ettiği şekilde gerçekleştirilecektir. Bir de tabi Gazitepe’de halen bölge planlarında leke şeklinde işli olan bir havalimanı projemiz de var…

TUNAY, SİLİVRİ TEMASLARINDA BULUNACAK

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik Tunay 14.06.2013 Cuma, bugün saat 11.00’da İlçe Binasından başlayarak gün boyunca gezi programı gerçekleştirecek.

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENİZ KİRLİLİĞİ  HAKKINDA AÇIKLAMA
Dün yayınladığımız ulusal ajans kaynaklı, "Buralarda denize sakın girmeyin” başlıklı habere istinaden Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğünden bir açıklama notu geldi. Açıklamayı aynen aktarıyorum:
"İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince yaz sezonu boyunca İstanbul genelindeki tüm plajlardan 15 günde bir numuneler alınmakta ve analizleri gerçekleştirilmektedir. İlçemiz sahil hattı boyunca numune alınan nokta sayısı 10 adettir. Bu noktaların haricinde söz konusu gazete haberinde bahsedilen derelerin denize ulaştığı noktalarda kirlilik izleme noktası olarak belirlenmiştir. Bu noktaların kirlilik izlenme noktası olarak belirlenmesi burada deniz kirlidir anlamına gelmez. Dereler denize aktığı için olası kirliliğin tespiti ve önlem alınması için buralardan da numune alınır.
Haber yanlış hazırlanmıştır. İlçemizdeki yüzme suyu alanlarının analiz sonuçlarını http://bbskbs.istanbul saglik.gov.tr/denizsuyuanaliz/ adresinden takip ediyoruz. Analiz sonuçlarına göre 2013 yılı için şu anda 2 adet numune çalışması yapılmış ve ilçemiz sahillerinde olumsuz bir durum gözlenmemektedir.”

ALEVİLERİN PİKNİĞİ PAZAR GÜNÜ
Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi piknik ve türkü şölenini bu Pazar, Çayırdere’de gerçekleştiriyor. Protokol ve dernek yetkililerin katılım göstermesi beklenen etkinliğin gündemi oldukça yoğun.

BÖREK FESTİVALİ YARIN
Silivri Belediyesi’nin Ortaköy Düğün Salonu temellerini de atacağı bu seneki Börek Festivali Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 800’e yakın rekor bir katılım beklenen börek yarışması sabah saatlerinden itibaren başlayacak, düğün salonu temeli saat 17.00’da atılacak. Konser programı 20.30’da Ortaköylü Tevfik Elibol konseriyle başlayacak 21.15’de Suzan Kardeş’le devam edecek…
Hafta sonu Silivri’de hareketli geçecek...

YORUM YAP