XXXXX

Her Şakanın Altında



Her şakanın altında bir gerçeklik payı mutlaka vardır olmasına da, haberimizin önemli bir kısmı tamamen hayal ürünüydü.
Karakaş, büyük bir olgunlukla olup biteni karşılarken sabahın köründen gelen telefonlarda olumlu olumsuz bir çok tepki aldığını aktardı. 1 Nisan olayı, yoğun teşkilat çalışmalarından dolayı, onun da aklından tamamen çıkmış olmalı ki, “Resminiz var teklif götürmüşsünüz” şeklindeki söylemlere istinaden “Ben götürmedim” açıklamalarının yanı sıra Hüseyin Turan’ı arayıp böyle bir girişimde kendisinin bulunup bulunmadığını sorma ihtiyacı o bile hissetmiş. Bu da şakamızın zincirleme ‘kazası’ gibi. Hüseyin Turan’a, Metin Karakaş’tan 1 Nisan şakası. Turan’ın başka işi yoktu, seçimi kaybettiği kişiye gidip partisine geçmeyi ve bizzat 2014 adaylığını teklif edecek! Hele ki son 1 Nisan’da yani 2009’da iktidarı tesliminin 1. yılında!
“Başkanımız geliyormuş biz önden geldik AKP’ye kaydolmaya” diyenleri AKP geri çevirmemiş Karakaş’ın anlattığına göre.
Hüseyin Turan’ı, “Onun (Özcan Işıklar’ın) ne işi var partimizde. O geliyorsa biz istifa ederiz” diyenler aramış genelde anlaşılan.
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Belediye Başkanından emin “Olmaz öyle bir şey” diye kesin konuştu.
Işıklar mı ne dedi? O bu ‘şakanın’ fikir babasını sorguladı ne işine yarayacaksa! 2014 seçimlerinde yeniden aday, muhalefetten övgü dolu sözler. Ayakları bütün gün yere basmamıştır.
CHP’liler “Bu şakada bize mesaj var mı? Fazla sıkıştırmayın taliplisi çok anlamında” diye sordu.
İtiraf ediyorum bu şakada son derece derin anlamlar var! Anlayana, zamana…  

DÜZELTME
Ziraat Odası’nın yeni başkanının ismi dün sehven Coşkun Aygören olarak yazılmıştır. Aygören Atınç olacaktır. Düzeltir özür dileriz.

IŞIKLANDIRMA HAFTA
SONUNA BİTECEK
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş arayarak, alt geçit sinyalizasyon çalışmalarının hafta başında başladığını belirtti. Bazı ufak düzenlemelere ihtiyaç duyulduğundan tamamlanır tamamlanmaz, muhtemelen hafta sonu sinyalizasyon çalışmasının biteceğini söyledi.

AKP’NİN İKİNCİ İSMİ DEMİRAL
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, ifade ettiği üzere teşkilat başkanlığının ikinci ismi olarak AYSO Genel Müdürü Dilek Demiral’ı görevlendirmiş. Üçüncü isim de Yalçın Yönet.
Gençlerin ve bayanların yükselişte olduğu hoş bir kadro. Hayırlı olsun!

CHP’DE ÖRGÜT TOPLANTISI
CHP Silivri İlçe Örgütü’nde, İl Yöneticisinin de katılımıyla bu akşam bir örgüt toplantısı gerçekleştirilecek. 6 Nisan’da da CHP’nin genişletilmiş örgüt toplantılarının ikincisi muhtemelen Ünsal Düğün Salonu’nda yapılacak yine. Bu arada Işıklar, örgüt başkanlığı ile ilişkilerini sağlamlaştırıyor izlenimi veriyor.

GEÇMİŞ OLSUN
Değerli meclis üyelerimizden Süheyl Kırkıcı’nın ufak olmasını umduğum bir sağlık sorunu yaşadığını öğrendim. Kendisine acil şifalar diliyorum, güzel haberlerini bekliyoruz. Süheyl Başkanım dikkat et kendine Silivri’nin sana ihtiyacı var.

ÖLÜMLE ŞAKA OLMAZ
Dün sabah saatlerinde Mimar Sinan Muhtarı’nın yaptığı ölümlü şaka herkesin yüreğini ağzına getirdi. Cumhuriyet Mahalle Muhtarının vefat ettiği şakası yapılacak şey değildi diye herkesler sitem etti. Bana da “Yaz bunu bir daha kimse böyle eşek şakası yapmasın” dediler. Yazıyorum! Aman seneye 1 Nisan’a daha iyi hazırlan muhtarım.

YAĞDANLIK      
Ülkenin başbakanı kayıkla gezmeyi severmiş, o kürek çekerken, yağdanlıkları arkadaki sandaldan onu takip ederlermiş.. Bir gün başbakan kürek çekerken, kayık birden karaya oturmuş. Yağdanlıklar telaş içinde
-"Ne oldu efendim?" diye sorunca,
Başbakan gülmüş:
-"Ne olacak oturduk!"
Yağdanlıklar bir ağızdan karşılık vermişler:
-"Güle güle oturun efendim, güle güle oturun!"

İyi hafta sonları!

YORUM YAP