‘Hayırda birleştik’

‘Hayırda birleştik’

29.03.2017 09:53:38

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, referandum çalışmalarını Hürhaber'e değerlendirirken, Hayır'ın birleştiriciliğini yorumladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Akyüz ile birlikte Bilhan Ahçıoğlu'nun Başkanlık ettiği Silivri Samsunlular Derneğine ziyarette bulunarak, dernek üyeleri ile Referandum değerlendirmesinde bulundular.
Dernek ziyaretinde Anayasa değişikliğine neden Hayır dediklerini anlatan CHP'liler “Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin/hiç sevmediğin bir parti olacak” gerekçesinin yanı sıra, “Başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak”ı öne sürerek halk oylamasında Hayır'ı savundular.

GÖÇENGİL: HAYIR FARKLI KESİMLERİ BİRLEŞTİRDİ
Suna Göçengil, yöre derneklerinde gerçekleştirdikleri referandum çalışmalarını değerlendirirken; “CHP olarak biz referandum tercihimizi halkın çıkarlarından yana yaptık. Uzun yıllar sonra ilk kez toplumun farklı kesimleri ülkemizin ve milletimizin geleceği için bir araya geldi. Böyle bir birlikteliğin oluşmasının temel gerekçesi referandumun partiler meselesi değil ülkenin geleceğini ilgilendiren bir mesele olmasıdır. Halkımızı ‘Hayır' saflarında bir araya getiren temel sebep budur. Her geçen gün ile birlikte daha net görüyoruz ki yurttaşlarımız meselenin önemini kavramış ve bu gidişata ‘Hayır' demeye hazır. Referandumda ‘Hayır' çıkarsa, Cumhurbaşkanı 2019'a kadar görevinin başında kalacak. Başbakan Binali Yıldırım da görevine devam edecek.

“ÖNCE HAYIR'I KAZANACAĞIZ DAHA SONRA DEMOKRASİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Bize düşen görev kavga etmek değil sevgiyle ve saygıyla hayırları çoğaltmaktır. Millet olarak birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Halkı kutuplaştırmaya çalışanlara rağmen ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz. Önce ‘Hayır'ı kazanacağız daha sonra ekonomik istikrar ve demokrasinin olmazsa olmazı parlamenter sistemi güçlendireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

YORUM YAP