“Hayatı paylaşmak için engel yok”

“Hayatı paylaşmak için engel yok”

8.12.2017 09:55:37

Piri Mehmet Paşa İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, “Bir Nefes De Sen Ver” projelerini gerçekleştirerek “Hayatı paylaşmak için engel yok” mesajını verdi.

Engelli bireylere farkındalığı arttırmak amacıyla Piri Mehmet Paşa İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı tarafından “Bir Nefes De Sen Ver” adlı proje gerçekleştirildi. Okulun öğretmen ve öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık çalışanları, Silivri Öğretmenevi çalışanları, esnaf ve halka projelerinin amacını anlatarak engelli bireyler için “Bin Nefes De Siz verin” dediler ve balon şişirmelerini istediler.
Şişirilen balonlar daha sonra farkındalık yaratmak amacıyla Özel İdare iş Merkezi'nin 5. katından aşağı bırakıldı. Balonların uçlarına “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” notları asıldı.
Bu etkinlikle Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin vatandaşlarla diyaloğa girmeleri sonucunda sosyal yaşama dahil olduklarını belirten Piri Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Harun Kazancı, balon şişirmeleri istenen herkesin memnuniyetle katkı sağladığını ve bu tür organizasyonların özellikle engelliler konusunda toplumdaki duyarlılığı ve farkındalığı arttıracağına inandığını söyledi.

Haber Merkezi

YORUM YAP