Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında Uzaktan Eğitim başladı

Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında Uzaktan Eğitim başladı

3.12.2020 10:21:43

Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında uzaktan eğitim uygulamaları pilot kurumlarda başlatıldı.

Yetkilendirilmiş halk eğitimi merkezlerinden uzaktan başvuru yapan katılımcılar, dijital içeriklerle kursu tamamlayabilecek. Hazırlıkların tamamlanarak uzaktan eğitim faaliyetlerinin 2 Aralık 2020 itibariyle başladığını duyuran Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, "Salgın döneminde sosyal, psikolojik ve fiziki yorgunluk yaşayan ve farklı alan ve düzeylerde eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken insanımızı uzaktan eğitim kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz." dedi.   

Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında uzaktan eğitim uygulamaları pilot kurumlarda başlatıldı.

Yaygın eğitim kurs programlarının uzaktan ya da harmanlanmış öğrenme yoluyla verileceği programın ilk uygulaması "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursu" oldu.

Halk sağlığı açısından risk oluşturan etkenler ve enfeksiyonla ilgili temel kavramların açıklandığı, gıda ve su sektöründe bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımların ve hijyen eğitimi mevzuatının anlatıldığı program, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği hükümleri ile ilgili kurum ve kuruluşların hassasiyetleri doğrultusunda uzaktan eğitim kurs programı olarak yapılandırıldı. Kurs programına ilişkin dijital öğrenme içerikleri Genel Müdürlük bünyesinde oluşturuldu.

 

DİJİTAL İÇERİKLERİ TAMAMLAYAN KURSİYERLERE BELGE VERİLECEK

Kursiyerler, uzaktan eğitim kurs programına, yetkilendirilmiş halk eğitimi merkezlerinden, diğer yaygın eğitim kurs programlarında olduğu gibi uzaktan başvuru yapabilecek. Yaygın eğitim kurs programına yönelik geliştirilen dijital öğrenme içeriği, Genel Müdürlük uzaktan eğitim platformu olan HBÖ Akademi üzerinden izlenebilecek. Kursiyerler, dijital içerikleri ve sınavı tamamlayarak belgelerine ulaşabilecek.

Kursiyerler, sisteme e-devlet şifreleriyle giriş yapabilecek. Bu kapsamdaki tüm iş ve işlemler, yine Genel Müdürlük tarafından uzaktan eğitim çalışmalarının etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak için hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kursları Uzaktan Öğrenme Yönergesi hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, diğer yaygın eğitim kurs programlarının da uzaktan eğitimle verilmesine yönelik e-içerik geliştirme çalışmalarına devam edecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, "Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un talimatları doğrultusunda hazırlıkları tamamlanan uzaktan eğitim faaliyetlerimize bugün itibarıyla başlıyoruz. Salgın döneminde sosyal, psikolojik ve fiziki yorgunluk yaşayan ve farklı alan ve düzeylerde eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken insanımızı uzaktan eğitim kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

YORUM YAP