XXXXX

Hayal Fantazi Karışımı


Geçtiğimiz günler köşemde yer verdiğim CHP İlçe Başkanlığı görevinde değişim hazırlığı ve bu göreve Ahmet Yağcıoğlu’nun getirilme planlarına dair söylentileri Selami Değirmenci de Özcan Işıklar da aynı şekilde değerlendirdi. Değirmenci, CHP İlçe Başkanlığı koltuğuna Ahmet Yağcıoğlu’nun oturmasını “ham hayal” olarak yorumlarken, Işıklar, “bu ancak fantezi olur” dedi.
Işıklar, örgütün doğal yapısına müdahale edilmesi taraftarı olmadığını söyledi. Bu soruyu kendisine iyi ki sormuşum. Bakın devamında neler geldi…
Işıklar, Selami Değirmenci’nin milletvekilliği seçilmesi için en büyük desteği verecek kişi olduğunu söylerken, “Keşke olsa. Hatta bir değil, Silivri ve Çatalca’dan iki milletvekili çıkartsak. Değirmenci, milletvekili olma kapasitesinde ve buna layık. Bizden biri ve kendisine milletvekilliği de yakışır. Bu konudaki çabasına sonuna kadar katılırım. CHP’nin genel iktidar olma durumunda, Değirmenci de bölgemizden milletvekili olursa Silivri’yi kanatlandırırız” dedi.
Samimiyetini sorgulayanlar çıkacaktır… Ama ben inandım. Neden mi?
Işıklar’ın içinde bulunduğu duruma bakınca, Değirmenci’nin milletvekili, CHP’nin genel iktidar olmasının ilçe belediye başkanı olarak kendisi için taşıdığı büyük önem ve anlamı düşünürseniz siz de söylediklerine sorgusuz, sualsiz inanırsınız.
Silivri Belediye Başkanının başka çıkar yolu yok. Aklın, mantığın yolu bir.
Silivri Asri Mezarlığı çitle çevreleyen İBB, “Bu çalışma İBB tarafından yapılmaktadır” diye tabelalarını asmış. Işıklar, içinde biriken isyanı “İBB sorumluluk ve yetkisinde bulunan ana yol arterlerin temizlik, bakım ve onarımını Silivri Belediyesi olarak biz yapmak zorunda kalıyoruz. Çünkü İBB yapmıyor. Köy muhtarları çöplerin toplanması ile ilgili bize şikayet dilekçesi yolluyor. Silivri Belediyesi geç topluyor. Oysa köylerin çöplerini toplamak ve temizlik görevi İBB’nin” ifadeleriyle aktarıyor.
İBB Silivri’de sorumluluğunda olan ana yolların bakım ve onarımını neden yapmıyor?
Köylerin çöplerini neden toplamıyor, temizliğini göreviyken neden gerçekleştirmiyor?
 Bunun siyasi ceza olmadığını savunanlar, ödül olarak algılamamız için yardımcı olsunlar lütfen!
Silivri, geçtiğimiz dönem kendisine İBB tarafından yapılan hizmet ve yatırımlara sahip çıkmadığı için bu dönem hak ettiğinin üzerinde değil, mecburi olan çalışmalardan bile yoksun bırakılıyor anlaşılan.
AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’tan rica edelim yine, Silivri halkına belediye başkanının şikayetlerinin gerçekliliği ile nedenlerini açıklasın. Bizim anladığımıza ‘yanlış’ diyecek, itiraz edecek.
Silivri her koşulda İBB’ye oy kullanmaya devam edecek.
AKP mevcut koşullarda Silivri’de iktidara en yakın ikinci parti konumunu muhafaza edecek. İlk seçimde iktidar hedefine belki ulaşabilecek koşullara sahip olacak, belki olmayacak. Silivri’yi cezalandırma lüksü mağlup olanlara yeni kayıplar, kazananlara haklılık safları ekler… Hadi buyurun bildiğiniz gibi çıktığınız yollarda yürümeyi sürdürün. Herkes ettiğini buluyor nasıl olsa…
Hııı Yağcıoğlu’nun ilçe başkanı olmasına dönecek olursak, kendisini bu kadar aktif siyasette ve sözü edilen pozisyonda görmek isteyenler kendi oturdukları koltuğu sunabilir. Yağcıoğlu’nun oraya oturmayı kabul etmesi ne hayal ne fantezi olur… Cuk diye oturur…

HALK SEÇİMLERİNİ GÖRMEK,
ONLARA DOKUNMAK ZORUNDA
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirmeyi planladığı düzenlemeleri anlatacağı toplantıya esnafı bizzat iş yerlerini ziyaret ederek, davet etti. Başkan bu adımıyla birkaç kuşu tek taşla vurdu. Kendisini görmekten memnun halk, yapılan çalışmaların kendisine danışılma eğilimini memnuniyetle karşıladı. Ziyarette CHP’li eski belediye meclis üyesi İlknur Sönmez, Işıklar’a önemli bir şey söylüyor; “Görmediğiniz, dokunmadığınız insanlar unutulur…” Ne kadar can alıcı bir nokta. Halkın seçimini görmesi, dokunmasına ihtiyacı var. Kim ki bunu inkar eder seçmenin kalbine giden kapılara kilit vurur.

KARADUMAN,
MALİ MÜŞAVİR OLDU
Silivri’nin başarılı serbest muhasebecilerinden İbrahim Karaduman, Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sınavın ardından Mali Müşavirliğe terfi etti. Karaduman’ı kutlar, çalışmalarında başarılarının sürmesini diliyorum.

YORUM YAP