Harmonia Silivri, Otizmli öğrencisinin başarısıyla ulusal basında

Harmonia Silivri, Otizmli öğrencisinin başarısıyla ulusal basında

6.07.2020 10:39:35

Otizmli ve yetenekli öğrencileri Abdullah Koca'ya müzik eğitimi verirken hayatını olumlu yönde değiştiren Harmonia Sanat Silivri Şubesi öğretmenlerinin başarısı ulusal basına da konu oldu.

Harmonia Silivri Şubesi, ProdigiesMusic eğitimi alan otizmli ve yetenekli öğrencileri Abdullah Koca'ya verdikleri emekler güzel sonuçlar verdi. Sevgi ve emekle yürütülen çalışmalar sırasında otizmli öğrenci kısmen konuşmaya ve tek elini hareket etmeye başladı.

Harmonia Silivri Şubesi eğitmenlerinin Abdullah Koca'ya yaptıkları büyük katkı ve verdikleri hayati destek ulusal basında da yer aldı.

ORÇİN: İYİ BİR MÜZİK İNSANI OLMASI VE TÜM YETENEKLİ OTİZMLİLERE İLHAM VERMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Harmonia Silivri Şubesi kurucularından Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin, “Abdullah Koca'nın başarı hikâyesine ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Özel olarak ilgilendiğimiz otizmli ve yetenekli bir öğrenci… Amacımız ilerde onun iyi bir müzik insanı olması ve tüm yetenekli otizmlilere ilham vermesi. Prodigies müzik ile temel müzik eğitimini tamamlamak üzereyiz yakında piyano ile devam edeceği müzik eğitiminde hepimizin desteğine ihtiyacı olacak.” paylaşımında bulundu.

BAŞARI HİKÂYESİ ULUSAL BASINA DA KONU OLDU

Konuya Sabah Gazetesi'nde “Müzik eğitimi otizmli Abdullah'ın hayatını değiştirdi” başlığı altında şu satırlarla yer aldı: “Silivri'de yaşayan 12 yaşındaki otizmli Abdullah Koca'nın hayatı, müzikle birlikte değişti. Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin'in ilgisi ve verdiği müzik eğitimiyle konuşmaya başlayan Abdullah, tek elini de kullanmaya başladı. Silivri'de yaşayan otizmli 12 yaşındaki Abdullah Koca'nın hayatı, müzik öğretmeni İbrahim Orçin'in uyguladığı özel müzik eğitimiyle tamamen değişti. Konuşamayan ellerini, kullanamayan Koca, aldığı eğitimle birlikte tek elini kullanmaya başladı. Müzik Öğretmeni İbrahim Orçin'in ilgisi ve verdiği eğitimle kısmen konuşmaya başlayan Abdullah, elini masaya vurarak müzik çalmaya başladı.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP