XXXXX

Hamoğlunun Belediye Bağışı


"Hamoğlu'nun verdiği yerlerin bir resmini ve parsel numaralarını yayınlayın.. sizi tebrik edeyim. O 200 TL metresi eden yerlerin neresi olduğunu bi yayınlayın.. Silivri halkı nasıl bir aldatmacaya kurban gitti.."
Ben emlakçı değilim yerlerin m2 fiyatları konusunda bilgi veremem. Ama taraf olanların söylediğinden ziyade tarafsız ve alanın yetkili ile bilgili kişilerin sözüne güvenerek, yapılan  bağıştan Silivri Belediyesi'nin kar ettiğini söyleyebilirim. Kamunun kar etmesi niye birilerini bu denli rahatsız ediyor bunun sorgulamasını ben değil onların kendi kendine yapmasını tercih ediyorum.
Öyle sanıyorum yıllardır kamuya ait mal ve kaynakların kişisel çıkarlara kullanılması anlayışını birileri fazla kanıksamış. Belediye kazanınca rahatsızlık da bundan kaynaklanıyor olsa gerek.

Bağışın hemen ardından aslında Başkan Işıklar, parsellere ilişkin harita ve tapuları basına açıkladı. Bunun kimin için ne ifade edeceğinin üzerinde çokça da durmadan, gereksiz ayrıntı diye düşünerek yayınlamadık. Ama görünen o ki sürecin tüm ayrıntıları açıklanmadığı zaman spekülasyonlar ve farklı yönlendirmeler devreye girebiliyor.
Silivri Belediyesi gibi, bağışçı Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu da süreçte son derece şeffaf davrandı. Bu tür işlerin kamuoyuna açıklanmadan iki kişinin inisiyatifine bırakmak yerine belediye, iktidar ve muhalefet kanadıyla konunun değerlendirmesini aylardır yapıyor. Ve tüm bu süreç yine aleni bir biçimde değerlendirildi.
Sürecin sorgulanmasından ziyade birilerinin bu olay üzerinden kişisel kin ve garezleri doğrultusunda kamuoyunu yanlış yönlendirmesi gündemde.
Parsel ve pafta numaralarını yayınladığımız yerleri merak eden ve emlak işlerinden bizden daha iyi anladığı anlaşılan arkadaşlar yerleri gidip kendileri görebilir sanıyorum. 56 dönümü göstermek için özel ek yapmamız gerekiyor çünkü.
Bundan sonraki süreçte ise esas olan Silivri Belediyesi'ne kazandırılan yerlerin değerlendirmesi olacak. Kamu adına kazanılan yerlerin kamu yararına kullanılması noktasında da zamanla bugün yöneltilen eleştirilerin haksızlığını ortaya çıkartacak önemli gelişmelerden herkes haberdar olacak.

TABAKOĞLU'NDAN ZİYARET
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve yönetimi, dün gerçekleştirdiği basın ziyaretleri çerçevesinde Hürhaber'e de geldi. Tabakoğlu'nun ziyaret haberi ve önemli açıklamaları yarın Hürhaber'de…

IŞIKLAR, MARMARA ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRÜNÜ AĞIRLAYACAK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz haftalar Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Cemal İbiş ile yapılan görüşmenin ardından bugün Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necla Pur ile bir araya gelecek. AKP Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar'ın aracılığı ile başlatılan temaslar neticesinde Başkan Işıklar, üniversite yetkililerine Alipaşa'daki iki alanı teklif edecek. Başkan Işıklar'ın teknik tarım ile ilgili hedefleri üniversitenin bölgede Ziraat Fakültesi açma planlarıyla örtüşüyor. Gelişmeleri zaman gösterecek.

EĞİTİMCİLER, ASLAN'IN ŞUBE
MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ TARTIŞIYOR
Müdür atamalarının ardından Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu'ndaki Müdür koltuğunu kaybeden Erdal Aslan'ın Vekaleten Şube Müdürlüğü'ne atanması eğitim çevrelerinin yeni gündem maddesi. Aslan'ın, Özvarnalı müdürlüğüne haksız biçimde atandığını, sınav düzeni sonrasında da bu görevden ayrılmak zorunda kalışı tartışılıyor. Bulunduğu konumu hak etmedikten sonra Şube Müdürlüğü ile 'ödüllendirildiği' değerlendirmeleri ağırlıkta.  

KARAKAŞ SÖZ VERDİĞİ
SÜRECİ BAŞLATTI
Boğluca Deresi çevresindeki yerlerin istimlak olayıyla ilgili AKP'nin Metin Karakaş yönetiminde başlattığı takipte yeni değer tespiti için çalışmalar başladı. İkinci adımda İBB'de bölgedeki yer sahiplerinden oluşan komisyon toplantısı gerçekleştirilecek. Amaç ev ve dükkan sahiplerinin yerleri ile ilgili verilen değerlerin yükseltilmesi.

GÜNÜN SÖZÜ
Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez.
İbn-i Sina 

YORUM YAP