XXXXX

Hamoğlundan Silivri Belediyesine 56 Dönüm Bağış



DEĞİRMENCİ DEDİĞİNİ YAPTI
Aylardır tartıştığımız fakat insanların kafasında somutlaşacağı yerde daha da bulanık bir süreç alan Öztekler ile Silivri Belediyesi arasında geçmiş dönemden kaynaklı münasebeti kabul etmek gerekir ki kimse bugüne kadar Selami Değirmenci kadar net anlatamadı. İlk gündeme geldiğinde mecliste Süheyl Kırkıcı da oldukça çarpıcı bir biçimde anlatmıştı hakkını yemeyelim.
Çok yerinde bir çıkış ile Öztekler'e tanınan plan imtiyazlarını iptal eden yerel iktidara muhalefet 'Silivri'ye ihanet' suçlamasını yöneltirken, CHP'nin ilçe başkanı 'kazın ayağı öyle değil'i çok basit ve tüm ayrıntılarıyla ortaya koymuş yaptığı basın açıklamasında.
Değirmenci resmen puzzeli birleştirmiş ve esas resim ortaya çıkmış.
Son açıklama iktidarın kamuoyu nazarında anlaşılması, kadar Değirmenci'nin ilçe başkanlığı konusunda verdiği sözün takipçisi olduğunun da önemli bir ispatı oldu.
Ayrıca, Değirmenci'nin ilçe başkanlığına sevinenler kötü niyetliyse kendine gelmelerini sağlamıştır. Yok iyi niyetli "Değirmenci'nin tecrübe ve birikimi iktidar kadar muhalefete de doğru yolu gösterme açısından önemlidir' diye düşünüp sevindiyseler, ortaya çıkan tabloya göre önemli bir hata içindeler Öztekler konusunda. Telafisi yapılmazsa Silivri'ye ihanet suçu işlenmiş olur!
Kamuoyunun bu denli iyi aydınlatılması bakımından, Değirmenci'nin sahaya dönmesine Silivri adına işte şimdi ben de mutlu oldum! Yoksa AKP gibi erken mi sevindim; basın hata yaparsa bizim de gözümüzün yaşına bakmayacağa benziyor Değirmenci! Aman canı sağ olsun!

TAPU VE KADASTRO BİNASI
HAZIRLIKLARI TAM HIZ
Gündemin 10. maddesi olarak Silivri Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Cuma günü oybirliği ile aldığı, "Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 15 ada 132 nolu parselin ifrazından gelen 1546 ada 1 parsel ve 1546 ada 2 parselin, 1/1000 ölçekli plan tadilatı ile ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi; Silivri P.M.P. Mahallesi 15 ada 132 parselin imar uygulaması sonucu oluşan 1546 ada 1 ve 2 parsellerin Belediye Hizmet Alanından çıkarılarak Resmi Kurum Alanına alınması, 7 metrelik yaya yolunun genişletilmesi, Resmi Kurum Alanında Genel, Özel ve Katma Bütçeli idarelerle İl Özel İdaresi Belediye ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait kamu hizmeti için kullanılan yapılar yapılabilir. Silivri Belediyesince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır. Açılanmayan hususlarda meri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı plan notlarının hükümleri geçerlidir. Parsele meri planda yer alan 30m. x 20m. Ebatlarındaki blok korunarak 30 metrelik bina cephesinden 1 metre, 20 metrelik bina cephesinden 1.5 metre açık ve kapalı çıkma yapılabilir. Avan projeye göre uygulama yapılacaktır plan notu ile Kamu yararı taşıyan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı uygun bulunmuştur" şeklindeki imar komisyon raporunun ardından, yer devirleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Genel Müdürü ile Bölge Müdürünün Perşembe günü Silivri'ye gelmesi bekleniyor. Silivri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2-3 yıl içinde yeni binasına kavuşacak. Bina Marmara Plaza'nın arka tarafına yapılacak, yani Tapu ve Kadastro bize komşu geliyor.

İRLANDA KRALI
COMAC'IN ÖĞÜTLERİ
Ne çok fazla akıllı ol, ne de çok fazla çılgın.
Ne kendini çok fazla beğen, ne de çok fazla çekingen ol.
Ne çok fazla onurlu ol, ne de çok fazla mütevazı.
Ne çok fazla konuş, ne de çok fazla suskun.
Ne çok fazla sert ol, ne de çok fazla yumuşak.
Eğer çok fazla akıllı olursan, insanlar senden çok fazla şey bekler.
Eğer çok fazla çılgın olursan, her zaman aldatılırsın.
Eğer çok fazla konuşursan, kimse sana aldırmaz.
Eğer çok fazla susarsan, kimse seni saymaz.
Eğer çok sert olursan, kırılırsın.
Eğer çok yumuşak olursan ezilirsin.

YORUM YAP