Hal esnafından, Silivri çiftçisine mesaj

Hal esnafından, Silivri çiftçisine mesaj

6.02.2019 10:58:37

İki yıllık deneme ekimlerinin ardından, geçen yıl birçok çiftçimizin ekimini yaptığı, yüksek verim ve kaliteyle iyi fiyatlarla alıcı bulanan Azra Kavun ile ilgili İstanbul Bayrampaşa halinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Antalya merkezli Troya Tohum, Bursa merkezli Kocameşe Tarım ve Silivri'de hizmet veren Bölge Bayisi Genç Ziraat işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıya Bayrampaşa Hal Başkanı Nevzat Doyan ve Kavun, Karpuz Komisyonculuğu yapan işlerinde büyük hacimlerle çalışan 7 hal esnafı katıldı.
Troya tohum, Türkiye müdürü Murat Mert kavun ile ilgili verdiği teknik bilginin ardından, Genç Ziraat sahibi Süleyman Gencoğlu Silivri'nin tarımsal yapısı, üretim avantajları, çiftçilerin istek ve dilekleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirip, bu yıl hal esnafının mal alımı için neden Silivri'yi seçmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Silivri Sebze Birliği Başkanı İsmet Asan, Silivri Önder Çiftçi Dernek Başkanı Metin Oral ve bölgemizin en büyük kavun yetiştiricisi Erkan Çetingöz de yine çeşitli tanıtım ve bilgilendirmelerde bulundular.

Gerek hal başkanı gerekse hal esnafı, sağlıklı ve albenisi olan ürünlerin her zaman alıcısı olacaklarını, en yakın sürede de bölge çiftçisiyle buluşmak istediklerini, ayrıca tüm dünyada kabul gören, desteklenen kooperatifçiliğin, Silivri'de Sebze Birliği ve Önder Çiftçi olarak yaşatılmasından memnun olduklarını söylediler.
Son olarak söz alan Süleyman Gencoğlu, Genç Ziraat olarak, Azra kavunun bölgemizde üretiminin daha artması için ciddi emek harcadıklarını hal esnafının verdiği alım desteğinin çiftçinin elini güçlendireceğini, klasik tarım ürünlerinin dışında, çok daha yüksek getiriye sahip Azra Kavunun ekim alanlarının ve yeni üreticilerinin çoğalmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Değişim
Sonraki » Ligin en zor maçı olacak

YORUM YAP