XXXXX

Haksızlık, Kararsızları Uzaklaştırıyor

uzaklaştırıyor
Genel seçimlere 13 gün kaldı. Kuşkusuz yorucu bir maratondu ve son turlarını yaşıyoruz. Alınan tepkiler ve kaydedilen gelişmeler ışığında partilerin politikaları, siyasetçilerin tutumlarında farklılıklar gözlemledik. Son virajlarda herkes elinden geleni ortaya koymak için çaba gösterecek kuşkusuz.
Söylemler ezberlendi, ne ölçüde ezberletildiğini sonuçlara göre değerlendirebiliriz. Işıklar, özellikle son bir aydır devraldığı CHP bayrağını azimle dalgalandırırken, AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı son dönemeçlerde perde önünde daha sık ve uzun görmeye başladık. Karakaş ve Kaynarca birbirini desteklerken, Işıklar tek tabanca olarak başarabilecekleri hakkında fikir sahibi olmaya, etmeye niyetli görünüyor.
AKP yaptıklarıyla yetinmeyerek, seçim sürecinde iletilen hizmet taleplerini yerine getiriyor. Silivri Belediyesi’nin özellikle sahilde gerçekleştirdiği düzenleme çalışmaların seçim öncesinde bitirilebilme imkanı CHP’ye artı getirecek unsurlar arasında.
AKP’nin kentlere yönelik gerçekleştirdiği yatırımların insana yönelik alanda oluşturduğu açığı vurgulayarak Silivri’de iktidara gelen CHP, iki yılın ardından söylem ile eylemlerinde değişiklik yapmaya mecbur hissediyor kendini. Ne tamamen kente ne de tamamen insana yönelik yatırımlar ile bu iş tam rayına oturmuyor demek ki. Her ikisine de acil ihtiyaçlar doğrultusunda hemen hemen eşit muamele gösterilmesi gerektiği anlaşıldı sanıyorum.
AKP ile CHP söylemlerinde özellikle birbirlerine yönelik söylemlerinde derin bir ‘haksızlık’ duygusu kendini hissettiriyor. Bu durum kendinden olanı beslerken, mantığı ile duruma göre hareket eden ‘kararsızları’ uzaklaştırıyor. Silivri’de CHP ile AKP kapışırken, MHP’nin birinci parti çıkacağı yönünde hayalleri beslemek adına benim yapacak bir şeyim yok ama bazı tespitlerin de dile getirilmesinde yarar var. AKP ile CHP’nin iktidar performansından memnun olmayıp MHP’ye yönlenecek ne kadarlık bir kesim var Silivri’de? Bunu da MHP oturup düşünsün…
CHP iktidar karnesi, AKP yeniden iktidar umudunu sınıyor Silivri’de… Ya MHP? Tabi ki beklentileri var yoksa bu kadar uğraş olur muydu? Siyaset hedefe dayalı bir süreç. Hedef ise başarıya odaklı. Partilerin girdiği mücadeleler büyük ve etkileyici. Kayıpları gibi kazanımları da insanı cezbediyor. Özcan Işıklar ve CHP’ye gelince, ortaya çıkacak sonuç sadece karşı taraf için merak konusu değil, parti içi muhalefet ile gelecek dönem rakipleri de alınacak sonuçlara kendi beklenti ve çıkarları doğrultusunda tesir etmekten kaçınmaz. Bunu açık etmemek için ellerinden geleni yaparak tabi ki…
İçinde olmadığı bir şey için kimse kendini yüzde yüz ortaya koyarak mücadele edemez. Kendimizi kandırmayalım, kimse de bizi aldatmaya çalışmasın.
Devamı 30 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP