Hakkını helal et Şehidim

Hakkını helal et Şehidim

7.04.2016 09:39:23

Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Silivri ikametgâhlı Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş, son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Ataköy 5.Kısım Camisi'nde gerçekleşen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Silivri Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, devlet erkanı, birçok milletvekili, şehit ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Devlet töreninin ardından Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş, helallik alınmak üzere Silivri Yeni Mahalle'de bulunan baba evine getirildi. Burada Şehit Sarıtaş'ı binlerce Silivrili karşıladı. Sabah erken saatlerden itibaren şehit evine akın eden Silivrili vatandaşlar, hep bir ağızdan teröre lanet okudu.
Silivri Belediyesi'nin metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağı bu kez Şehit Uzman Çavuş Emre Sarıtaş için açıldı. Dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, Şehit Sarıtaş'ın naaşına, evinden Silivri Yeni Mezarlığa kadar yürüyerek eşlik eti. 1991 doğumlu olan Silivri'nin genç şehidi, dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş, 2 Nisan Cumartesi günü Ataköy 5.Kısım Caminde kılınan cenaze namazının ardından Belediye Konutlarındaki evine helallik alınması için getirildi. Vatan uğruna şehadet şerbeti içen şehidimizi, tek yürek olup teröre ve terörü destekleyenlere lanet okuyan mahşeri kalabalık karşıladı. Kurulan taziye çadırında şehidin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu. “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” diye bağıran Silivrililer, tekbir sesleri ile sokağı inletti.
İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meclis üyeleri, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 3. Bölge İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Erhan Özkök ve beraberindeki genç bozkurtlar, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Gürcan ve yönetim kurulu üyesi kahraman gaziler, belediye personelleri ve gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, çoluk çocuk ülke sevdalısı herkes Türk bayrağıyla şehidine son görevini yaptı.

DEV TÜRK BAYRAĞININ REFAKATÇİLİĞİNDE
KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜLER
Evinin önüne son kez getirilen Uzman Çavuş Emre Sarıtaş için helallik istendi. Silivrililer, bağrına bastığı şehidine hep bir ağızdan helallik verdi. Dev Türk bayrağının refakatçiliğinde kilometrelerce uzaktaki Yeni Mezarlığa yürüyen Silivrililer şehidini gözyaşlarıyla toprağa verdi. İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş burada şehide Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

EMNİYET TEYAKKUZDAYDI
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende çok sayıda emniyet ekibi hem şehidin evinin olduğu bölgede hem de defnedildiği Yeni Mezarlık civarında hazır bekletildi. Keza trafik içinde aynı şekilde teyakkuza geçen görevliler, istenmeyen durumların yaşanmaması için yoğun çaba gösterdi.
SAYGI ATIŞI YAPILDI
Tören mangası, şehit defnedildikten sonra atış pozisyonu alarak ateş etti. Saygı atışı yapan askerler vatandaşlar tarafından alkışlandı.

ACILI AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Şehidin annesi Hatice Sarıtaş ve babası İsmail Sarıtaş, kardeşleri Alaattin ve Eren taziyeleri gün boyunca ayakta durmakta güçlük çekseler de taziyeleri kabul etti. Metanetini korumaya çalışan acılı aile, herkesin bir bir dağılmasıyla kabristan başında gözyaşlarını toprağa akıttı. Hakkını helal et Şehidim. Bu vatan senden razı, sende bizden razı ol. Yattığın yer nur dolsun, mekânın cennet, komşun Peygamber Efendimiz olsun.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP