Hakan Kocabaş: Türkiye, bu günlerden çok daha güçlü çıkacak

Hakan Kocabaş: Türkiye, bu günlerden çok daha güçlü çıkacak

9.04.2020 10:12:13

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, salgın nedeniyle yaşananları değerlendirerek, birlik beraberlik ve iyilikle Türkiye'nin bu durumdan çok daha güçlü olarak çıkacağına dair inancını paylaştı.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, yaşan salgın nedeniyle durum değerlendirmesinde bulunarak, “Birlik olacağız ve bu günlerden çok daha kuvvetli ve güçlü bir Türkiye olarak çıkacağız” sözleriyle düşüncesini paylaştı.

Kocabaş, açıklamasına  “Davet” şiirinin şu mısralarıyla başladı:

PANDEMİYE DAVET!

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan

Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan,

Bu memleket bizim.

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak

Ve ipek bir halıya bezeyen toprak,

Bu cehennem, bu cennet bizim..”

Bu güzel dizeler ile başlamak istedim yüreğimden gelen sözlerin, kaleme dökülenlerine. Kim diyebilir dünya batsın, başkalarından bana ne diye! Ama önce kendi vatanım, önce kendi insanım yine de. Bu satırlara bundan ve başlıktan başka COVİD-19 ile alakalı hiçbir şey yazmayacağım, çünkü içimiz dışımız zaten virüs oldu, bıktık… Dünyanın çok ciddi bir süreçten geçtiği doğrudur. Ama insanlığın bu süreçten insan olarak çıkması daha önemlidir.

 

“KAYAGIYI BERTARAF ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Ben de ilçemizin en önemli STK'larından biri olan Silivri SİAD'ın başkanı olarak; ilçedeki dostlarıma şahsım adına bazı mesajlar vermemin yadırganmayacağını düşünerek bu satırları kaleme almayı arzu ettim, kendimi bu asil milletin bir parçası olarak borçlu hissettim. Önlemleri almanın ne kadar zorunlu ve değerli olduğunu dünyadaki örneklerinden görürken, insanları da kaygı uçurumuna getirmenin ne kadar kötü bir süreç oluşturacağını anlamak herhalde medyasından, bilim çevrelerine kadar tüm bu odakların asil görevlerinden olması gerek. Bu kaygıları özellikle hastalarımızdan, yaşlılarımızdan ve toplum içindeki tüm mağdurlardan bertaraf etmek esas anlamıyla hepimizin görevidir. Bu süreç her türlü kaybımız olacak kuşkusuz, kayıpsız kapatmak mümkün değil elbet. Ama en az can kaybıyla süreci atlatmamız, en büyük dileğimiz. Zaman zaman felaket tellallığı yapılsa da hükümetimizin bu konuda tüm önlemleri aldığına inanıyorum.

 

“MİLLET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENLER…”

Kuşkusuz millet olarak da bu dönemde üzerimize düşenler var. Bunların en başında da elbet, tüm önlemlere uymak geliyor. Ama onlar kadar önemli olanlar da var; Türk Milletinin hasletleri… Yardımlaşma, Birlik olma, Yaşlılarına saygı duyma, Devletine sahip çıkma başta olmak üzere birçoğu… Biz büyük bir millet olduğumuzu unutmadan, ne badirelerden, neler yaşayarak her defasında çıktığımızdan dem vurmamız gerek zaman zaman. Bu da bir Kurtuluş Savaşı gibi mücadele gerektirmiyor mu?

Bu da hep yekûn vücut olarak birlik içinde olmayı gerektirmiyor mu? Birliğimiz, beraberliğimiz ve en önemlisi geleceğimiz için bu bilinçte olmamız şarttır.

“SİAD ÜYELERİMİZİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

Biz sanayicilerin bu dönemde işleri her zamankinden zor. Her türlü yükün altında ama bu yüklerin en ağırı personellerine olan bağları. Bizleri gerçek birer sanayici yapan da işte tam bu değil mi? Personellerine bu kadar sıkıntılı dönemde sahip çıkan tüm Silivri SİAD üyelerimizi takdirle karşılıyorum. Her birine ailelerimizin bir ferdi olarak sahip çıkmamız her şeyden daha takdire şayan.

“HERKESİN GÜCÜ ORANINDA YAPABİLECEKLERİ OLMALI”

“Ateş düştüğü yeri yakar” sanayicilerimizin çoğunun yükleri ağır elbette ama günübirlik çalışanların, esnaflarımızın, emeklilerimizin, dar gelirlilerimizin işi hepsinden daha zor. Onların kaygılarına ortak olmak, yaşamlarına destek olmak devletimizin görevidir ama bizlere de düşen görev yok mudur? Ama bir dirhem, ama bir okka, herkesin gücü oranında yapabilecekleri olmalı.

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLARAK ÇIKACAĞIZ”

Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına katılmanın bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve kadir şinaz milletimizin de bu kampanyaya destek vereceğine inanıyorum. Moralimizi her zamankinden yüksek tutacağız, birlik olacağız ve bugünlerden çok daha kuvvetli ve güçlü bir Türkiye olarak çıkacağız, buna inancım tam.

“HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ”

Bu sıkıntılı dönemde herkes gücü nispetinde desteğini verdi ve tabi bunların içinde hakları ödenemezlerimiz de var; eczacılarımızdan, ambulans çalışanlarına, hemşire ve hastabakıcılarımızdan, doktorlarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza müteşekkirim. Bu dönemde cansiperane çalışan kamu görevlilerimiz var, yine çalışan sanayicilerimiz var; onlar da teşekkürü hak ediyorlar. Meslek Liselerimizde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz her türlü gayreti milli birlik inancıyla gösteriyorlar. Bu millet zor zamanlarda her zamankinden güçlü olur, bu inancın zaferi olur.

“VİCDANSIZLIKLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM”

Böyle cefakâr, vefakâr insanlarımız yanında bu direniş ve karşı koymaya set koyanlar, durumdan vazife çıkaranlar da oluyor elbet. Onları Allah'a havale etmekten başka yapacağımız şey, onları vicdansızlıklarıyla baş başa bırakmak.

Bu sıkıntılı dönemde bir iki sektör dışında tüm sektörler sıkıntı içinde oldukları halde; 24 saat çalışan sektör ileri gelenlerinin bazılarının hala devletten destek bekler algı yönetimleri yapmaları akla ziyandır. Bir tarafta çalışamadıkları halde devlete yük olamamak için desteklerden feragat etmeyi düşünenler varken, diğer tarafta hala devletin gücünü biraz daha yanlarına almak isteyenleri esefle kınıyorum, onlara yazıklar olsun demekten kendimi alamıyorum.

“SESİ DUYULAN DEĞİL, SESİ ÇIKMAYACAK DURUMDA OLANLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİNİZ”

Unutulmamalıdır ki ülkemizdeki firmaların %99'u KOBİ hüviyetindedir, ülke istihdamının %75'ini barındıran binlerce çalışanı olan bu işletmeler desteklenmelidir ki; ekonominin çarkları sağlıklı işlesin. Ben buradan başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere bölge milletvekillerine, ilçe başkanlarına, bürokratlara sesleniyorum; sesi çok duyulan değil, sesi çıkamayacak durumda olanların, sektörlerin yanında olmaya devam ediniz.

“DEVLETİN MÜCADELESİNİ KÜÇÜMSEMEK DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL”

Bir başka esefle karşıladığım konu da maalesef son bir aydır televizyonlarda olan bazı bilim adamlarımız, 80 milyonun üzerinde olan bir nüfusla 10 milyon bile olmayan devletleri karşılaştırmak, İstanbul gibi dünyanın önemli metropolündeki hava trafiğini görmezden gelip, dünyanın en hareketli milletlerinden olan bizleri farklı şekilde değerlendirip devletin mücadelesini küçümsemek pek doğru yaklaşım olmamaktadır. İnanıyorum ki tüm kriterleri eşitleyince bizim önlemlerimiz, vakalarımız ve ölümlerimiz optimum seviyede kalacaktır. Elbette tüm isteğimiz, çabamız bir vatandaşımızın daha ölmemesi için, ama gerçeklerden de kaçılmıyor maalesef.

Ben bu mücadelede hayatlarını kaybeden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Yine bu dönemde üyelerimiz kampanyaya destekler veriyorlar, bir yandan da sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçları olan koruyucu ekipmanların üretimi, tedariği için çalışmalar yürütüyorlar. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kadar hızlı aksiyonu ancak Türk Sanayicisi alır.

“İYİLİKTE DE SALGIN OLUŞTURABİLİRİZ”

Yazımın başlığını PANDEMİYE DAVET diye attım. Hemen ilk satırlarda kullandığım dizeler DAVET adlı şiirden alıntı. Bu şiirin memleketim için yazılmış güzel mısralarıyla iyilikte de bir salgın oluşturabiliriz düşüncesindeyim. İyilik bulaşsın ülkemizde pandemi etkisi yaratsın. Bu zor dönem elbet bitecek, öyle bir Türkiye olacağız ki; mağdurun yanında, zalimin karşısında, dimdik ayakta, birlik içinde, güçlü, lider bir ülke.

Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcut. Bugünler geçecek, güzel, güneşli günler ülkemin olacak.

“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Saygılarımla…”

YORUM YAP