XXXXX

Haftanın olayları...

Hareketli bir hafta sonunun ardından yenisine de aynı koşullarda başladık. Engelliler Haftası, Anneler Günü derken, Silivri'de gündem havalar ile birlikte ısındıkça ısınıyor.
Hafta sonunda yaşanan iki olaya değinmek istiyorum;
İlki Silivri Belediyesi'nin düzenlediği Kariyer Günleri… Çok güzel bir düşünce ama aynı şekilde vatandaş nazarında karşılık buldu mu? Bulamadı. Silivri'de işsizlik sorunu olduğu söyleniyor ama sanki hiç niteliğine, temeline inilmiyor. Bir insanın hasta olduğunu bilmek kadar bu hastalığın neden ve teşhisi çok önemli. Silivri'de işsizlik sorunundan ziyade iş yapma konusunda isteksizlik, beceriksizlik var gibi geliyor bana. İşveren olarak çalıştıracak insan bulamamakla birlikte, nitelikli, vasıflı eleman imkanından yoksunuz. Kariyer ve İstihdam Ofisi Silivri Belediyesi'nin yaptığı en güzel ve yerinde çalışmalarından biri. Bu ofisi sadece kurmakla kalmadılar ilçemiz koşullarına göre faaliyetlerini geliştirmek ve yönlendirmek çok daha önemliydi. Ve bu konuda azımsanmayacak bir başarı kaydedildi. Silivri Belediyesi işsizlik konusunda bu dönem için bu kadarıyla yetinebilirken, imkanlarını zorladı. Sadece onlardan beklenen ve sunmalarına ihtiyaç duyulanı değil, vatandaş nazarında henüz ihtiyaç olarak görülmeyeni de verdiler. Sonuç olarak henüz farkına varılmamış bir ihtiyaca yönelik hizmetten halk tam olarak faydalanamadı.
Günümüz gençleri az çalışıp, çok para kazanmak, özveride bulunmak yerine başkalarının kendileri için anne ve babalarının yıllarca onları yetiştirirken yaptıklarını yapmalarını bekliyor. Ve tabi ki hayal kırıklıkları bu süreçte her yönlü artıyor. Çalışacak insan için Silivri'de o kadar çok imkan ve fırsat var ki… Ve çalışanlar çok da iyi kazanıyor, başarılarını katlayarak arttırıyor.
Canı çalışmak istemeyene değil belediye imkanlarını, hükümetinkileri serseniz nafile.
Silivri Belediyesi, Kariyer Günleri ile işverenlerle kendi ilişkilerini geliştirdi daha ziyade bana göre. Silivri halkına farklı bir bakış açısı noktası daha sundular, görmek anlamak isteyene tabi.
***
Gelelim ikinci olaya Mustafa Saral, Silivrispor Başkanlığı'na devam kararını açıkladı. Zirvede bırakmak öyle herkesin yapabileceği şey değil zaten. Saral'dan bunu beklemek de sonuç vermez. İlk göz ağrısı siyasetti… Hatta halen öyle… Bu alana güç elde etmek amacıyla, toplumsal konumunu sağlamlaştırmak istediğini tahmin etmek zor değil. Saral, başarılı bir iş adamı. Tek derdi para kazanmak olsa işlerine dört kolla sarılırdı, siyaset ve spor alanlarında sonucunu kontrol edemediği süreçler peşinde koşmazdı. 2009'da siyasete atılmasına çok kesin gözüyle bakılırken, beklenmeyen bir hezimet yaşadı. Gerçi iyi mi oldu kötü mü orası tartışılır… Saral'ı siyasette kabul görmeyişi hırslandırdı. Bir nevi kendini ispat etmek ve tercih edilmeyi beklemek yerine tercih eden konuma yükselmek için tüm imkanlarını devreye soktu. Işıklar'a sorsanız Saral ile çok yakın olduğunu söyler. Saral, aynı zamanda Ak Parti'nin yedek ilçe yönetiminde… İşadamı olarak düne kadar üstte belirttiğim iki noktayla ilişkilerini iyi tutmak için uğraş veren tarafken, 3. Lig başarısı ve Haziran kongresinden sonra, Işıklar ve Karakaş Saral ile aralarını iyi tutmak için gayret içine girmek zorunda kalacaklar. Çünkü zaman siyasilerin aleyhine, Saral'ın lehine işlemeye başladı bile.
Belediyeyi yönetmesi asabiyle Işıklar bu süreçte ana muhalefet başkanından bir adım önde olabilir ama siyasetin kaygan zeminine bir de sporun dinamizmini eklediğinizde sonuçlar konusunda tahmin yürütmek veya kesin bir şey söylemek daha da zor oluyor.
Saral isminin yanına önemli bir şey kattı. Siyasette değerini arttıran bir güç. Ama unutmamak lazım kontrolsüz güç, güç değildir. Ve de ne Işıklar ne de Karakaş, ya da onların konumundaki kimse kendi gücüyle yarışacak bir etkeni etrafında istemez. Yani Saral biraz daha güçlenirse istenen adam konumundan hemen ‘tehdit unsuruna' dönüşebilir…
Yılmaz Kandemir'in belediye başkan yardımcılığının ardından bir de spor kulübü başkanlığı konusunda Işıklar'ın desteğini almak için verdiği uğraş da son dönemde Saral'ın ekmeğine yağ süren bir gelişme oldu.
Şansın da yardımıyla ve çokça sabırla Saral, mücadelesini anlamlandırdı. İnsan yükseklere çıkarken her aşamadan sonra düşüşünün daha ağır sonuçları olacağını da mutlaka hesaba katmalı. Zaten bilinen ve göz önünde tutulan bir şeyi neyeyse tekrar etmek istedim!

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Silivrispor Kulübü yöneticilerinden Mutlu Memiş'in doğum günü bu gün. Kutluyor, bundan sonraki hayatında da sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.
İyi haftalar....

YORUM YAP