Hacı Bektaşilerden birlik ve beraberlik

Hacı Bektaşilerden birlik ve beraberlik

9.08.2016 15:37:49

Abdullah Kaya'nın Başkanlığında yeni döneme giren Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi yönetiminden birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma mesajları geldi.

Abdullah Kaya Başkanlığında yeni dönemde Rıza Sevimli'den yönetim bayrağını devralan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube yöneticileri birlik, beraberlik mesajı verdiler. "Kimseye kırgınlığımız, küskünlüğümüz yok. Herkesin ayağına gideceğiz. Bugüne kadar vakfımıza katkı sunan ve bundan sonra sunacak olanlara teşekkür ederiz. Bizim ilkemiz "İncinsen de incitme... Kırılsan da kırılma..." diyerek yeni dönem ile tüm kesimlerle ilgili saygı, hoşgörü ve işbirliği sinyalleri verdiler.
Pazar sabahı yerel medya temsilcileriyle bir araya gelen Abdullah Kaya ve yönetimi, bundan sonra daha çok çalışarak, toplumun tüm kesimleriyle bütünleşerek, şeffaf bir yaklaşım içinde olacaklarının altını çizdi. Basın toplantısı Hasan Ağ dedenin duasıyla başladı.

SİLİVRİ BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
En önemli önceliklerinin yüzde %20'si tamamlanan cemevi inşaatını tamamlayarak hizmete açmak olduğunu belirten Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem vakıf yöneticileri ve Silivri Belediyesine teşekkür ettiler.

KAYA: DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
Kaya söz alarak görüşlerini şöyle yansıttı: “İki yıl içinde cemevimizin %20'si tamamlandı. İlk etapta birinci katın eksiklerini temin ederek gasilhane, aşevi ve sema gösteri alanımızı kullanmaya başlamak önceliğimiz. Bugüne kadar vakfımızda görev yapan, destek sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yeni dönem için bayrağı biz devraldık bizden sonra başkaları gelecek; burada önemli olan kişiler değil yapılan, kazandırılan hizmettir. Cemevimizi, Alevilik kültürünü halka anlatacağız. Emek sarf edeceğiz, çok çalışacağız. Görevlerimizi paylaşacağız. Başkanlık sistemine karşıyız. Dedemiz en büyük başkan. Koltuk sevdamız yok. Birlikte çalışacağız. Kapalı kapılarımızı açıp, şeffaf bir yapıda ilerleyeceğiz.”

DELİBAŞ: BİZE GELEN HERKES CANDIR
Toplantıda söz alan Gizem Delibaş, “Birlik ve beraberliğimiz ile gençlerimizi kazanmayı önemsiyorum. Sen, ben diye bir şey yok buraya gelen herkes bizim için Candır” dedi.
Soner Atakan, Cemevi inşaatının tamamlanması için ihtiyaç duydukları desteğe işaret ederken, alt katın faaliyete açılması yönünde çabalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

YILDIZ: KİMSEYEKÜSKÜNLÜĞÜMÜZ YOK
Zeynel Yıldız, toplantıda söz alarak “Kimseye kırgın değiliz. Herkesin ayağına gideceğiz. Küskünlük diye bir şeyimiz yok. Maddi, manevi vakfımıza destek sunan herkese teşekkür ediyoruz. Kim katkı yaparsa sonuna kadar emrindeyiz. İncinsek de incitmeyiz, kırılsak da kimseyi kırmayız” şeklinde görüşlerini aktardı.
Kazım Demir, “Cemevimize çivi çakan herkese teşekkürler. Ekip olarak birlikte çalışıp daha güçlü bir halde Alevilik kültürüne hizmet edeceğiz” dedi.

DERNEKLE İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK
Alevi Derneği ile ilişkileri konusunda soruya yanıt veren Kaya, “Dernekle birlikte çalışacağız. Hatta bugün sizi birlikte ağırlamak istedik ama mümkün olmadı. Ayrı gayrımız yok. Birlikteyiz. Geçmiş dönem vakıf başkanlarımız Tamam Köroğlu ve Rıza Sevimli de bizimle birlikte. Eşitlik, barış, insana insan olduğu yaklaşımıyla hareket ediyoruz” dedi.

“ÖZCAN IŞIKLAR BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile kamuoyuna yansıyan spekülasyonlara da yanıt veren Kaya, “Belediye Başkanımız Özcan Işıklar zaten üyemiz. Birlikteyiz, beraber çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Özcan Işıklar bizim belediye başkanımız, bugüne kadar sunduğu katkılar için ayrıca teşekkür ediyoruz ve Cemevi çalışmalarını birlikte sürdüreceğiz. Şunu da söylemek istiyorum yönetimdeki arkadaşlarımızın siyasi görüşleri olabilir ama bu vakıf dışında kalan bir şeydir” şeklinde konuştu.
Mahir Demirel, “Cemevi bizim değil hepimizin. Toplumun tüm kesimleriyle gerekli kaynaşma ve iletişime bundan sonra daha çok önem vereceğiz” dedi.

“BU ÜLKEYE NE KADAR KÖTÜLÜK YAPILDIYSA DİN KİSVESİ ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Toplantıda son sözü söyleyen Hüseyin Ağ dede, Türkiye'nin durumundan kaygılı olduklarını belirtti. Cemevlerine yönelik hükümet politikasını eleştiren Ağ, “Bu Diyanet oldukça toplumumuzun başı beladan kurtulmaz” dedi. “Türkiye'nin durumu iyi değil herkes gerekli dersi alıp, kendine çeki düzen versin” tavsiyesinde bulunan Ağ, Atatürk'ün sözlerine atıfta bulunarak “Bu ülkeye ne kadar kötülük yapıldıysa din kisvesi altında gerçekleştirildi” dedi. Son günlerde yaşanan olaylara göndermede bulunan Alevi Dedesi, “Herkesin her şeyden haberi vardı. Din girdiği için işin içine göz yumuldu. Biz yakıldık, yıkıldık, asıldık ve hep şunu anlattık; siz yüzünüzü nereye çevirirseniz Allah oradadır. Bu memleketi birlikte kazandık, halen daha refahı ve huzuru için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kimse diyemez ki “Aleviler şurada katliam yaptı…” Dünya fanidir kimseye kalmaz. Herkes oturduğu postu pak, yediği lokmayı hak edecek” şeklinde konuştu.


CEMEVİ BAĞIŞLARLA İNŞA EDİLİYOR
Vakıf yöneticileri basın mensuplarıyla Cemevinin son durumunu inceledikten sonra malzeme ve nakdi yardımları, bağışları kabul ederek, hizmetlerini tamamlamak yönünde çabalarının özveri ve de emekle sürdürüleceğinin altını çizdi.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Allah tamamına erdirsin
Sonraki » Tanrım bizi yavaşlat...

YORUM YAP