XXXXX

Haber Türk Ve Silivri Başkanları

2006 senesiydi sanıyorum dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan Haber Türk internet sitesinde uygunsuz bir vaziyette basıldığı iddiasıyla haber oldu. Birkaç saat içinde yalan haber geri çekildi, site yetkilileri sayfalarına izinsiz giriş yapıldığını falan filan söyledi.
Dün Haber Türk’te “Silivri’yi karıştıran anons” başlıklı haber ile yine konu oldu şirin ilçemiz.  Geçtiğimiz hafta içerisinde yine bazı art niyetli kişilerin belediye anons sistemine girerek Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Ömer Çetin hakkında uygunsuz söylemlerde bulunmasıydı bu kez haberleştirilen.
Nedir bu bizim Belediye Başkanlarımızın Haber Türk’ten çektiği demeyeceğim…
Çünkü hatanın alası bizzat kendilerinde… Ama bize ne? Kendi hatalarının sonuçlarına kendileri katlanıyor… Hüseyin Turan’ın seçimini ne şekilde sorguladığımı hatırlamıyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; gelişinden gidişi çok erken belli olmuş da bizim bunu görmemiz epey zaman aldı.
Özcan Işıklar’ın kararına ilişkin gerekçelerini duyduğumda, söylediklerini yazmak bile istemiyorum, hayret ettim. Kararının sonuçlarını kendisi göze aldıysa kimsenin söyleyecek, yapacak bir şeyi olmadığını düşündüm.
Ne ekerseniz onu biçersiniz… Zararsa, başkalarına sıra gelmeden insan en büyüğünü kendine veriyor.
Silivri’ye belediye başkanı oldular diye her şeyi doğru mu yapacaklar? Kim onlardan bunu beklerse önce dönüp kendine bakmalı… Ama diğer kişilerin hataları kendisiyle sınırlı tutulabilirken, işin içine makam, mevki girince rengi değişiyor.
Silivri Belediyesi anons sistemine giren kişileri bulup, gerekeni yapamazsa acizliğini ortaya koyar. Tıpkı hakaret, karalama ve şantaja boyun eğdiği izlenimini verdiğinde gerçekten saklayacak şeyleri olduğuna dair kuşkuları beslediği gibi.
Silivri’ye seçtiklerinin Belediye gibi şahsi itibarlarını da koruyabildiğini göstermek zorundasınız.
Bu son olay çerçevesinde dönen muhabbetlerde çok takdir edilen bir isim var o kendini biliyor. Maalesef ki eleştirileri rahat yazdığımız kadar takdirleri ifade edemiyoruz…
Haberin devamı 18.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP