“Güzel olanı hâkim kılmak için örgütlü sanat”

“Güzel olanı hâkim kılmak için örgütlü sanat”

6.04.2017 13:36:44

“İnsanı insana, insanı kendisine yabancılaştıran çirkinliklere inat, hayatın her alanında güzel olanı hâkim kılmak için örgütlü sanat” sloganı altında çalışmalarını sürdüren  Trakya Ressamlar Derneği, 5. kuruluş yıldönümünü Silivri'de açtığı sergiyle kaydetti.

Trakya Ressamlar Derneği (TRED) Trakya Sergileri İl-İlçe Buluşmaları Etkinliklerinin 7.'si 5. Kuruluş Yıldönümü Sergisi, Silivri Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Serginin açılışı 3 Nisan Pazartesi günü Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirildi.
Nazmi Metin'in başkanlığında Trakya Ressamlar Derneği üyeleri ve katılımlarıyla destek sunan diğer sanatçıları Silivri'deki sergi açılışlarında Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Belediye Meclis Üyeleri Figen Yıldız, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lütfü Vardar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, Silivri Kültür Merkezi Müdürü Meral Terlikçi, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, AK Parti Geçmiş Dönem Meclis Üyesi Yalçın Yönet, Sanatçı Lerzan Öke ve çok sayıda davetli katılarak yalnız bırakmadı. Trakya Ressamlar Derneği üyeleri Silivrili ressamlar İnci Aydar ve Abdullah Tezemir ile konuk ressam Alev Arakelyan, sanatçı dostlarını ilçemizde ağırlamaktan dolayı ayrı bir gurur ve mutluluk yaşadı.

“GÜZEL OLANI HÂKİM KILMAK İÇİN ÖRGÜTLÜ SANAT”
“İnsanı insana, insanı kendisine yabancılaştıran çirkinliklere inat, hayatın her alanında güzel olanı hakim kılmak için örgütlü sanat” yapmayı hedef edinen ve sergiye katılan sanatçıların isimleri şöyle;
Erdal BÖLÜKBAŞI-Ankara, Parviz ASADOV-Azerbaycan, Cengiz AMİKLİOĞLU-Balıkesir, Oray Erdağ - Balıkesir, Nazmi METİN - Edirne, Ömür METİN-Edirne, Mehtap KODAMAN-Edirne, Şerife BİLGİ-Edirne, Tayyip YILMAZ-Edirne, Cavidan ATİK-Edirne, Özlem ANADOL-Edirne, Müjgan Çevik Çorbacı-Edirne, Sevda SUBAŞI-Keşan/Edirne, Elmadani Belmadani-Fas, İnci Gündoğan KARAHAN-İskenderun, Hasan GÜRŞAN-İstanbul, Selma DESTANOĞLU-İzmir, Metin ÖRENEL-Kırklareli, Nurdan GÜVEN-Kırklareli, Osman ÖZDEMİR-Samsun, İnci AYDAR-Silivri, Abdullah TEZEMİR-Silivri, Cansen KULECİ-Çorlu/Tekirdağ, Ferize Şen BALKI-Çorlu/Tekirdağ, Aynur ODEH-Çorlu/Tekirdağ, Ümit YURTSEVEN-Çorlu/Tekirdağ, Gülten ÜSTÜNER-Çorlu/Tekirdağ, Sebahat TABAK-Çorlu/Tekirdağ, Perihan KADEMLİOĞLU-Çorlu-Tekirdağ, İlker ER-Çorlu/Tekirdağ, Elena MYKOLENKO – Ukrayna, İlknur Koçak-Zonguldak, Konuk sanatçı Alev ARAKELYAN.

SERGİNİN AÇILIŞI PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILDI
Silivri Belediyesinin sanata ve sanatçıya değer verdiği, önünü açtığı ve desteklerini her zaman sürdürdüğünden söz ederek serginin hayırlı olmasını diledi.
Konuklar, Trakya Ressamlar Derneği üyelerinin sergiledikleri resim çalışmalarını inceleyerek kendilerini tebrik etti. Sergide sanata ve müziğe gönül veren Arif Aydar, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Gökçe Yönet de müzik dinletileriyle renk katarak konuklara keyifli anlar yaşattılar.
Açılış sonunda Trakya Ressamlar Derneği tarafından üyelerine hazırlanan katılım sertifikaları Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan tarafından takdim edildi.

Sergi 9 Nisan 2017 tarihine kadar açık kalacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP