XXXXX

Güven Meselesi

Aliçetinkaya Caddesi’ndeki düzenlemeler ile ilgili esnaf röportajlarımızın sayı bakımından yetersiz olduğu eleştirisi yapıldı. Çoğunlukta özel olarak konuştuğunuzda rahat davranan esnaf veya vatandaşlarımız görüşlerinin yayınlanması söz konusu olduğunda, sessizliği seçiyor.
Onların düşüncelerini isim vermeden yazınca da yazılanlar bizim görüşümüz gibi itibar görüyor. “Bak İlhan düşündüğünü vatandaşın üstünden söylüyor” gibi ithamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle hassas konularda değerlendirmeler daha büyük önem arz ediyor.
Konuşanları tenzih ediyorum vatandaşın alenen konuşmamasının nedenini düşününce yapılan düzenlemeler konusunda endişelere yordum açıkçası. Eleştirenler veya beğenenler net olmakla birlikte, kararsızlar çoğunlukta ve sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Olup bitenden ziyade neyin yapılacağı konusunda da görüş net olmadığından, fikir beyan etmekten çekiniliyor. Ali Ağaoğlu gibi “Ben yaptım oldu” demek seçimle belirlenen bir iradeye yakışmaz. Silivri Belediyesi çarşı ve yapmayı planladığı yolları 2,5 senedir çeşitli vesilelerle çok anlattı ama iş bitimine kadar tepkilerin nabzını da tutması gerektiği ortada. Neyi, neden ve niçin şimdi yapmak istediğini en iyi Başkan ve bu çalışmaları birlikte yürüttüğü teknik ekip anlatacak vatandaşa.

***
Hassas konuların değerlendirmesinin daha büyük önem arz ettiğini ifade ettim. Pazartesi günkü manşetimizin yankılarını dinliyorum iki gündür.
CHP’de kongre ile ilgili olağanüstü durum ilan edilmiş. Işıklar’ın dilediği başkan ve yönetimin seçilmesi için hazırlıklara büyük bir kararlılık ile ciddiyetle girişilmiş.
Partinin sekreteri Hatice Tüzel, belediyede, belediyedeki Kader Aydın partide görevlendirilmiş. İddialara göre Bahadır Halvacıoğlu ve ortak noktası Selami Değirmenci karşıtlığı olan başka CHP’liler partide aktif göreve yönlendirilmiş. Genel seçimlerde Ak Parti’nin Silivri’de birinci çıkmasının ardından ikinci ara seçimi de kaybetme lüksü olmadığını idrak eden Işıklar, ekibindeki herkese bunu iliklerine kadar hissetmesini sağlamaya niyetli.
Ak Parti ile rekabette yenik, kendi partisinin içindeki yarışta mağlup (kongre yarışında kazanan yine Selami Değirmenci olursa) Özcan Işıklar’ın yerel seçim referansları yerlerde sürünür. Bunu rakipleri can-ı gönülden diler de Işıklar buna izin vermemek için bakalım neler yapacak.
Bir insanın kendine güvenmesi çok önemli. ‘Özgüven’ diyoruz bu duyguyu tanımlarken. Ama şu da önemli; başkalarının size ne kadar güvendiği… Bu konuda yazılan her şeyi aşırı bir duygusallığın etkisinde olabildiğince yanlış anlama meyline rağmen tekrar etmek istiyorum; Özgüven siyasette bir çıkış noktasıysa başkalarının güvenini kazanmak siyasi hedefe varmada en garanti ve olmazsa olmaz yöntemdir.
CHP’de ilan edilen bu olağanüstü kongre durumu bir yana Işıklar’ın ilçe başkan adayı kim olacak sorusu asıl önemli. Belediye başkanı aynı zamanda ilçe başkanı olabilseydi kesin olarak bir adayın ismini size söyleyebilirdim. Ama gelin görün ki bu mümkün değil. Kesin adaylık konusu da bu yüzden muamma. Özcan Işıklar ile Selami Değirmenci arasındaki ezeli rekabetin merkezinde duracak kişiyi çok merak ediyorum. Bugüne kadar yaşananları unutun çünkü bunun çok daha üstünde şeyler meydana gelecek. Kongreye sayılı günler kala ve yerel seçimlere gidilen süreçte CHP’de hareket ve tansiyon tavan yapmayı vaat ediyor.

Haberin devamı 02.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP