Gürsel Tekin’den manidar soru!

Gürsel Tekin’den manidar soru!

25.09.2017 09:54:09

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Eğitim için Batı'ya gidenler ajan oluyor” sözlerini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Şu andaki kabinenin yarısından fazlası İngiltere'de, Amerika'da, Avrupa'da okumuş. Haliyle aklıma şu geliyor; partinizi ajanlara mı teslim ettiniz Sayın Erdoğan?” şeklinde manidar bir soru yöneltti. 

TÜRKEN Vakfı geleneksel gala yemeğinde ilim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları, adanmış havarileri haline geldiğini ifade etmişti. Önceki gün CHP Silivri İlçe Başkanlığına ziyarette bulunan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan'ın tartışma yaratan sözlerine sert tepki gösterdi.

“ŞU ANDAKİ KABİNENİN YARISINDAN FAZLASI İNGİLTERE'DE, AMERİKA'DA, AVRUPA'DA OKUMUŞ”
Ajan ifadesini eleştiren Tekin, “Sayın Erdoğan, “Yurtdışında okuyanlar ajan oluyor” dedi. Arkadaşlarla kimler yurtdışında okumuş diye bir bakalım dedik, Bakanlar Kurulunun yarısı! Eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Sayın Ali Babacan, Sayın Mehmet Şimşek, Sayın Lütfü Elvan… Şu andaki kabinenin yarısından fazlası İngiltere'de, Amerika'da, Avrupa'da okumuş. Haliyle aklıma şu geliyor; partinizi ajanlara mı teslim ettiniz Sayın Erdoğan? Böyle bir mantık olabilir mi? Eğitim sistemini bunun üzerine inşa edebilir misiniz?

“TEK ADAM HER ŞEYİ ÇÖKERTİR”
Referandumda teklik sadece Allah'a mahsustur diye boşuna demedik. Her şeyi tek bir adama bırakırsanız, her şeyinizi çökertir. Maalesef eğitim sisteminin durumu felaket. Önümüzdeki günlerde ne olacağı da bilinmiyor. İktidar mensupları sadece İmam Hatiplerdeki öğrencilerin annelerine, babalarına sorarak eğitim durumunun hangi felaketlerle karşı karşıya olduğunu göreceklerdir” diye konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP