Güriz; “Göze hoş gelen ve skora endeksli oyuna az kaldı”

Güriz; “Göze hoş gelen ve skora endeksli oyuna az kaldı”

8.08.2019 10:27:21

Silivrispor teknik patronu Sertan Güriz son oynadıkları Ergene Velimeşespor hazırlık maçının ardından yaptığı değerlendirmesinde; “Velimeşe maçını oyunsal anlamda beğenmedim ama mücadelemiz gücümüz ön plana çıktı ve bu beni memnun etti” dedi.

İkinci etap kamp programları doğrultusunda yaptıkları hazırlık maçında TFF 2. Lig ekiplerinden Ergene Velimeşe takımına 2-1 yenilen Silivrispor'da teknik patron Sertan Güriz oldukça temkinli acıkmalarda bulunarak oynanan oyundan memnun olmadığını belirtti. Müsabakanın ardından yaptığı değerlendirmesinde Sertan Güriz; “Son oynadığımız Ergene Velimeşe hazırlık maçı mücadele açısından olumlu fakat oyunsal anlamda da çok da beğenmediğim bir mücadele oldu. Tabii ki hazırlık maçlarını ölçü almamak lazım. Bu maçlar yanıltıcı olur genellikle. Biz hazırlık döneminde kondisyona önem verdiğimiz için bu maçta mücadele gücümüz ortaya çıktı. Bundan sonraki çalışmalarımızda hem pas organizasyonları hem de taktik olarak kendimizi geliştirerek ilerleyeceğiz.

MÜCADELEYİ OTURTTUK ŞİMDİ SIRA TAKTİKTE

Mücadelede gücümüz yerine oturmakta yüksek tempoya alışkın ve dayanıklı bir oyuncu yapısını kurduk, bu mücadele gücümüzü oyunsal anlamda da güçlendirmek zorundayız. Teknik ve taktik idmanlarımızla birlikte bu eksiklerimiz de en aza indirgenmiş olacaktır. Böylelikle ayağa pas yapan ve her bölgede basan bir oyun sahnelemiş alacağız. Lig başladığında göze hoş gelen skora yönelik oyun ile izleyenlerin futbol hasretine son vereceğiz.

ORTA SAHA VE SANTRAFORA İHTİYACIMIZ VAR

Son güne kadar bir iki bölgeye daha transfer yapmak istiyoruz. Kampa kadar bir orta saha oyuncusuyla birlikte bir tane de santrafor arayışımız devam ediyor. Şuan transfer komitemiz bu özellikteki oyuncularla görüşmelerini sürdürüyor. En kısa zamanda da sonuç alacaklarını düşünüyorum. Bu iki bölgeye yapacağımız takviyelerle de transferi kapatıp lige odaklanmak istiyoruz. Tabii bu transferlerin gerçekleşmesi ile birlikte takım içindeki sayımızı da dengelemek zorundayız. Bunun için kadromuzda eksilmeler olacak ve birkaç oyuncu ile yollarımızı ayırabiliriz.

BOLU KAMPINDA İDEAL SAYIMIZA ULAŞACAĞIZ

İkinci kamp dönemimizin son gününde komşumuz Tepecikspor ile son hazırlık maçımızı yapacağız. Burada Bolu kampı öncesinde kafamızdaki kadronun son halini de şekillendirmiş olacağız. Kampa da bu kadroyla çıkacağız. Kamp kadromuza gençlerimizi de katarak onların da gelişimine katkı sunmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP