XXXXX

Günün sözü…

"Adil olanın peşinden gidilmesi doğrudur, en güçlünün peşinden gidilmesi ise kaçınılmazdır. Gücü olmayan adalet acizdir; adaleti olmayan güç ise zalim. Gücü olmayan adalete mutlaka bir karşı çıkan olur, çünkü kötü insanlar her zaman vardır.
Adaleti olmayan güç ise töhmet altında kalır. Demek ki adalet ile gücü bir araya getirmek gerek; bunu yapabilmek için de adil olanın güçlü, güçlü olanın ise adil olması gerekir.
Adalet tartışmaya açıktır. Güç ise ilk bakışta tartışılmaz biçimde anlaşılır. Bu nedenle gücü adalete veremedik çünkü güç, adalete karşı çıkıp kendisinin adil olduğunu söylemişti. Haklı olanı güçlü kılamadığımız için de güçlü olanı haklı kıldık."

Zülfü Livaneli / Serenad

Dün Silivri en kalabalık günlerinden birini yaşadı… Gelen on binlerin beklentileri adalet ile ilgiliydi…
Hak ve hukuk arayışı için yollara koyulmuş, binlerce insan sesini duyurmaya çalıştı…
İçeride sessizliğe mahkûm edilenlerin duygularının tercümanı olmak adına…
Yaşadıklarından razı olan kimse yollara, sokaklara dökülmez…
Suçlu, suçunu kabul ettiğini söylemese bile cezasını çeker. Ama masum insanlara kesilen haksız cezalara kimse sessiz kalamaz…
İnsanlar sussa, vicdanlar dile gelir… Huzursuzluk, arayış kolay kolay bitmez.

IŞIKLAR, MAHALLE TOPLANTILARINA DEVAM EDECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, merkezde 5 mahalle ve son düzenleme ile köy tüzel kişiliklerini yitiren 13 orman köyünde vatandaşlarla buluşacak. Pazartesi gününden itibaren hayata geçirilmesi beklenen programda yerel yönetim yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmayı sürdürürken, halkın nabzını tutmaya devam edecek. Işıklar'ın 3,5 yılda yaptıklarını anlatması yönündeki heyecanına hak vermekle birlikte, vatandaşın söylediklerini dinlemeye daha fazla zaman ayırmasında yarar var. Özellikle Silivri kırsalında, paylaşılan fikir ve görüşlerin doğal hali, iktidar algısında karışan gerçek ile yalan durumların ayırt edilmesinde Işıklar'a büyük katkı sunacaktır.
İktidarken görülen ve bilinenler, bu özelliğinizi yitirdiğinizde kayboluyor. Bu da gerçekliklerine yönelik sağlıklı bir sorgulamayı zorunlu koşuyor. Güç ve iktidarın olduğu yerde gerçekler azalır. Real koşullarınızı görmeniz zorlaşır. Ama bu zorluğun üstesinden gelmeyi başaran, yetkisini başarısını kalıcı kılmak yönünde kullanmakta muvaffak olur.
Özetle insan güçlüyken, zayıf yönlerini görmesi zordur. Konduramaz… Sahip olduklarının farkında olabilmek önemlidir…

YORUM YAP