Günü geçmiş, birikmiş hiçbir borcumuz yok

Günü geçmiş, birikmiş hiçbir borcumuz yok

4.02.2016 10:42:04

AK Parti tarafından dile getirilen “Belediye borç batağında, ne hizmet yapıldı da 150 Milyon borç birikti” eleştirilerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar cevap verdi.

IŞIKLAR: GÜNÜ GEÇMİŞ, BİRİKMİŞ BORCUMUZ YOK
“150 Milyon devlete borçlu değil alacaklıyız” diyen Işıklar, 96 aya yayılmış SGK ve vergi borcu dışında yüklenici veya özel firmaya günü geçmiş birikmiş borçları olmadığını, çalışanların ikramiye alacaklarının önemli bir kısmının da yılbaşından önce topluca ödendiğini savundu.
70 Milyona kadar kredi kullanabilecek durumda olduklarını da iddia eden Işıklar, mali açıdan İstanbul'daki birçok belediyeden son derece iyi durumda olduklarını belirtti.

“BORÇLU DEĞİLALACAKLIYIZ”
“Kapıya dayanmış sıcak bir borcumuz yok. Vadesi 8 yıla yayılmış, aylık 1.5 Milyon ödememiz var. Sadece devlete borcumuz söz konusu Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi, Kalkınma Ajansı gibi kalemlerden oluşuyor. Borcumuzun %90'ı devlete ait. Üsküdar Belediyesi cami yerini satıp bunu kendi ihtiyaçlarında kullanıyor. Biz 7 senedir camilere, okullara, hastanelere yer veriyoruz. Jandarmaya, Tapuya yer verdik. Bizim borcumuzdan düşülmesi lazım. Niye başka belediyelerden düşüyorlar da bizden düşmüyorlar?
İddia ettikleri ve övündükleri gibi bu memleketi seviyorlarsa ayrımcılıktan kaçınsınlar. Kamu kurumlarına ücretsiz şekilde yer veriyoruz. Maliye Bakanlığı bilirkişileri bunların değerlerini tespit eder, borcumuzla da mahsuplaşır; işin doğrusu böyledir ama bize yapılmıyor. Borçlu göründüğümüzün iki katı alacaklıyız. Sadece verdiğimiz hastane yerini bugün satsanız borcun üçte birini kapatır. Bugüne kadar verdiğimiz hbelediye yerlerinin değerini bir hesaplasınlar kim borçlu kim alacaklı hep birlikte görelim.”

“İKİ AYDA 40 MİLYON TL ÖDEME YAPTIK”
Aralık ve Ocak ayı itibariyle 40 Milyon TL ödeme yaptıklarını ifade eden Işıklar, “Vergi ve SSK hariç güngü geçen veya birikmiş bir borcumuz yok. Günü geçmiş, birikmiş müteahide, taşerona, piyasaya bir borcumuz, icralık bir durumumuz söz konusu değil. Personelin ikramiye alacakları da önemli ölçüde topluca yılbaşında ödendi.
Belediyenin borç batağı içinde olduğunu iddia edenlerin hiç biri kamu muhasebesinden anlamıyor” şeklinde konuştu.
Sevginar UYGUN

YORUM YAP