XXXXX

Güneş Balçıkla Sıvanmasa Da Bunun Hesabı Sorulmalı


Ucundan kıyısından meslektaş olduğumuz için bazı insanlarla giderek daha fazla utanıyorum. Yaptıkları ahlaksızlıklar yüzünden zor duruma az düşmedim, sıkıntı yaşamadım. Hala kendilerine bakmadan onurlu, şerefli topluma faydalı insanlara dil uzatmalarına söylenecek o kadar çok şey var ama inanın değmez. Yine de ben kendisini gördüğümde yüzüne hakkında düşündüklerimi söylerim, daha önce defalarca ifade ettiğim gibi. Şimdi buradan yazarsam suç olur, haklıyken, haksız duruma düşerim.  Ama anlaması gereken kişi anlamıştır, yazılarımı ne kadar yakından takip ettiğini biliyorum.
Biz yerel basın olarak kendi içimizdeki kötü niyetli kişileri ayıklayamıyoruz. Bunun için yargıdan başka yol yok. Yanlış yaparsam beni de, gazetemi de mahkemeye verin. Yalan yanlış haber, şantaj ile sizden para sızdırmaya çalışan gazeteci müsvettelerini mahkemeye verin.
Güneş hiçbir koşulda balçıkla sıvanmaz da, yanlış yapan, hele ki mesleğimizi kullanarak hayatları boyunca onuru için emek vererek ayakta kalan insanları karalayanlardan hesap sorulmalı.

MALZEME BU
Bazı okuyucularımız sürekli belediye haberlerini okumaktan şikayetçi. Belediye, AKP ve CHP başka da bir şey yok. Siyasetçiler veya kurumlar bir şey yapmadıkları sürece bizim yapıyor gibi gösterme şansımız bulunmuyor ne yazık ki. Belediye haberleri de ayrı bir kurum olarak algılanmaktan ziyade CHP haberi kategorisinde sınıflandırılıyor. AKP/CHP kulvarı dışında fazla bir çeşitlilik oluşmuyor.
Bir süre önce AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ifade ettiği gibi sivil toplum kuruluşlarının ilçemizdeki etkinliği maalesef istenilen düzeyde değil. Zaten her biri ya iktidar ya da muhalefet yanlısı olarak attığı her adımda kolayca damgalanıyor. Sivil toplum kuruluşlarının kendi görüşünden ziyade iktidara karşıtlığı veya yanlılığı çerçevesinde algılanması sıkıntı yaratıyor. Ne siyasiler kendi alanında kalmayı başarabiliyor, ne de sivil toplum kuruluşları yeterince dik ve bağımsız. STK’nın çekingen, tutuk varlıklarının yanında vatandaştan öyle çok heybetli açıklamalar beklemeyin. Ya çok canı yanacak haykıracak, onun da başka sıkıntıları oluyor, ya da susmaya, “bana ne” demeye devam edecek.
Fikrimize de, kamu yararına yapılan ve hayata geçirilmek istenen süreçlere de daha çok sahip çıkmalıyız. Katılımla, destekle, eleştiriyle işi yokuşa sürmekle değil. Silivri’de ya hepimiz mutlu, memnun yaşayacağız ya da hiçbirimiz. Toplumun genelinin refahı yükselmediği sürece çok rahat, huzurlu, mutlu bir azınlık çözüm değil, aslına bakarsanız mümkün de değil. Komşunuz aç yatarken, sizin rahat uyumanıza imkan tanımama eğilimini kısa sürede hissedersiniz.
Ya birlikte kalkınacağız, ya da birlikte sürüneceğiz. Karar verin, ayak diremeye gerek yok.

FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIM
Silivri Belediyesi’nin bu yıl 49.sunu gerçekleştireceği Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür Sanat Etkinlikleri’nin açılışı yarın saat 18.00’da Piramit Cafe’de kokteyl ile gerçekleştirilecek. 19.00’da kortej Atatürk Anıtı’na ilerleyecek. Gece programında sahne alacak sanatçılar; Nil Özalp, Gülay ve Mustafa Ceceli.

YARIŞMA ESERLERİ
SERGİLENECEK
Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen ödüllü fotoğraf, yağlı boya ve akrilik resim, kompozisyon yarışmalarına katılan eserler, 49. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali kapsamında 16 Temmuz 2010 Cuma günü saat 19.30’dan itibaren 18 Temmuz 2010 Pazar 22.00’a kadar Silivri Eski Yoğurthane'de sergilenecek.

YORUM YAP