XXXXX

Gündemdekiler

Yeni haftanın da yoğun olacağına dair tahminlerim boşa çıkmadı. Silivri'de bir hareket aldı başını gidiyor. Siyasetin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve esnafı saran heyecan da her yönüyle hissediliyor.
Günün konusu dün de Silivri'de Silivrispor ve Yılmaz Kandemir oldu. Silivrispor ile ilgili süreçte Belediye Başkanının karar ve duruşu çok önemli. Bu konuda her geçen saniye artan spekülasyonları değerlendirmek yerine Işıklar'ın bizzat yapacağı açıklamayı beklemek daha doğru bir yaklaşım gibi geliyor.
Yılmaz Kandemir mevzusuna gelince… Her zamanki gibi önce tepki veriyor sonra nedenini ve sonuçlarını düşünüyor. İzlediği yanlış strateji yaptıklarının önemsenme oranını azalttığı gibi, kendine verdiği zararı arttırıyor. Kandemir, yerel iktidarın yumuşak karnı haline geldi. Ama yapacak çok fazla şey yok. Kandemir değişmez. İktidar da ondan kolay kolay vazgeçmez. Olduğu gibi kabul edip, iyisi ve kötüsüyle sahiplenmek yapılması gereken. Bunu hayata geçirmek söylendiği kadar kolay değil farkındayım. Ama iktidar olmak da basit bir şey değil zaten.

AK PARTİ'DE HÜSEYİN KAPISIZ SESLERİ
Ak Parti ile ilgili 2014'de yönelik belediye başkan aday adayı enflasyonunda rakamlar 25'e işaret eder oldu. Son günlerde özellikle muhalif kanat tarafından en sık vurgulanan isim Ayka'nın sahibi Hüseyin Kapısız. Karakaş'ın atanmış olarak kurduğu yönetimde yer alan Kapısız, seçilmişlik sürecinde aynı konumda yer bulamadı.
Milli görüş geleneğinin Silivri'de yetiştirdiği kadrolardan biri olarak dikkat çeken Kapısız'a yönelik ilginin boyutlarını önümüzdeki günler daha net görebileceğiz.

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi yetkililerinden Duygu Kartal'ın doğum günü bu gün. Doğum gününü kutluyor, hayatında güzelliklerin bol olmasını diliyoruz.

TUPU İHALESİ YENİDEN
Silivri İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, Silivri Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Mühendisliği Hizmet Binası yapım işinin ihalesi yeniden yapılıyor. Gazetemizde Cumartesi günü yayınlanan ilanda ihalenin 22 Mayıs 2012 Salı günü saat 14.30'da Silivri Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyuruldu. İş açık ihale usulüyle yapılacak ve 240 iş gününde tamamlanması öngörülüyor.

GÜNÜN SÖZÜ
"Kötü şeyleri unutup, gördüğüm iyi şeyleri canlı tutmayı başarabilsem belki yalnızca iyi şeyler yaşanır diye geçirdim aklımdan.
Unuttuğum şeylerin üzüntüsünü pek duymam artık ama yorgunluğunu hissettiğim olur.”
Latife TEKİN /
Unutma Bahçesi

YORUM YAP