Gümüşyakalı çocukların spor mutluluğu

Gümüşyakalı çocukların spor mutluluğu

10.07.2021 11:44:33

Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Lütfü Vardar, CHP Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü ile birlikte Efe Halı Spor Tesislerinde ter döken geleceğin sporcularını ziyaret ederek moral verdiler.

6-7 ile 14 yaş arası 100'ün üzerinde kız ve erkek çocuklar mahallede 4 grup halinde günde 1'er saat futbol ve voleybol çalışması yapıyor. Volkan Ogur, Semanur Köse ve Abdurrahman Yağlı'nın çalıştırıcılığında Gümüşyakalı minikler sadece spor imkanını değerlendirmekle kalmıyor bir de kitap okuma alışkanlığı edinmeleri sağlanıyor. Kurslara devam eden öğrencilere hediye edilen kitapları okuyup okumadıkları hocaları tarafından test ediliyor.

VARDAR: GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMELİYİZ

CHP Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, yaz spor okulu uygulaması olarak başlatılan çalışmaların mahalledeki öğretmenlerin önerisi ile kış aylarında da devam edilmesinin planlandığını belirtirken, gerek çağın yeni alışkanlıkları gerekse salgının etkisinde yaşanan hareketsizliği ortadan kaldırmak için gençlerin teşvik edilmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. “Sporda mutluluğu yakalayan bir çocuk hayatın her alanında başarılı olma konusunda önemli bir avantajı elde etmiş olur” diyerek bölgelerinde sportif faaliyetlere katkılarının ve teşviklerinin süreceğini söyledi.

GÜÇLÜ: ÇOCUKLAR İÇİN SPORTİF HAREKETLİLİK ÇOK ÖNEMLİ

Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü de çocukların yaşamlarına dahil edilen sportif hareketliğin önemine işaret ederken, bölgelerinde buna yönelik imkanların artması ve daha çok çocuğu kapsaması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

KANBUROĞLU: BEDENSEL GELİŞİM KADAR KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK DA ÇOK ÖNEMLİ

CHP Mahalle Temsilcisi Ekrem Kanburoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünün yanı sıra bedensel gelişimin yanına kitap okuma alışkanlığını da çocuklarımızın edinmesi hayatta birçok kapıyı zorlanmadan açabilmeleri kabiliyetini kazandıracağına hiç kuşku yok. Gümüşyakalı çocuklarımız ve dünyadaki tüm çocuklar her şeyin en iyisine layık. Biz büyüklerin en temel görevi de onları hayata iyi şekilde hazırlamak ve yaşayacak güzel bir dünya bırakmak olmalı” şeklinde konuştu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP