Gümüşyaka sahili neşter bekliyor

Gümüşyaka sahili neşter bekliyor

31.01.2019 13:27:38

Gümüşyaka'da 6. Dönem için muhtarlığa adaylığını koyan Osman Başmaya, bölgesinin en acil çözüm bekleyen sorununu sahilde bulunan tıkalı su kanalları sebebiyle denize akan kanalizasyon suları olarak tarif ederken, kıyı şeridinin ciddi bir hizmet neşterine ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.

Osman Başmaya, Gümüşyaka'da 31 Mart yerel seçimlerinde 6. Dönem için yeniden muhtar adayı.
Gümüşyaka'nın ihtiyaçları konusunda görüşlerine başvurduğumuz Başmaya, “İETT'nin 4 aracı ile ulaşım konusunda bir sıkıntımız kalmadı.
Değirmenköy'den gelişte ve çarşıda kamera sistemine acil ihtiyaç duyuyoruz.
Jandarma Karakolundan öteye kaldırım ve ışıklandırmamız yok. Çok önemli bir eksiklik, İBB'ye bildirdik ama onlar da konu hakkında sorumluluğu Silivri Belediyesine attılar. İzzettin Caddesinde günübirlik insan sirkülasyonu çok fazla. Yolda ışıklandırma olmayınca ciddi kayıpların yaşandığı kazalar yaşanıyor.
Kamu kurumlarının ilgisinden memnunuz. BEDAŞ, İSKİ, Belediye ve İBB'nin ilettiğimiz ihtiyaçlara dönüşü genelde etkili oluyor” dedi.

SAHİL NEŞTER BEKLİYOR
Çözüm bekledikleri en acil konuyu “Sahilde bulunan su kanalları tıkalı ve denizin içinde. Kanalizasyon denize akıyor” şeklinde tanımlayan Başmaya, “Sorunu İBB'ye bildirdik ve çalışmanın programa alındığı söylendi ancak üç yıldır bir gelişme yok” şeklinde konuştu.

DERE TAŞKIN SORUNU ÖNLENDİ
Gümüşyaka muhtarı ayrıca Elmalık ve Damlıca Deresi bölgelerinde yapılan çalışmanın rahatlama sağladığını belirterek, “4 köprü yapıldı ve yağışlarda meydana gelen su baskını, taşkın riski ile sorunu ortadan kalktı” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP