XXXXX

Gücüne güç katmanın bedeli…

Silivri vekillerin yoğun ilgisi ve ziyaretleriyle girdi hafta sonuna. AK Parti’de Tülay Kaynarca ve Hakan Şükür, CHP’de Süleyman Çelebi, Ali Özgündüz partilerinin temsilcileriyle ilçemizde bir dizi temasta bulundular.
Hakan Şükür’ün profesyonel futbol geçmişine uygun bu çevreler ve alanlarda sürdürdüğü ziyaretlerine karşın Çelebi, sendikacılık geçmişine istinaden emekçilerin, halkın yanındaydı.
Siyasetteki yoğun koşturmaca, yaklaşan yerel seçimlerin heyecanını şimdiden tutuşturdu ve ateşi canlı tutuyor.
CHP’de Işıklar, ara ara patlak veren muhaliflerin etkisini kırmak amacıyla siyasi çalışmalarına ağırlık verirken, Karakaş da AK Parti saflarında aday adaylık ilanını erkenden yapanları yanına çekmek üzere yeni stratejileriyle gündemde.
İktidar olmak, iktidarı hedeflemek kolay iş değil. Silivri’de de kimse sadece kendi partisinin tabanıyla üstün gelecek güçte değil. Hangi partiden aday olursa olsun belediye başkanı seçilmek için kendi siyasi anlayışının dışındakilerden destek almak zorunda.
Cuma akşamı CHP’nin örgüt toplantısında konuşan Işıklar, bu konu hakkında önemli açıklamalar yapıyor. Hatta daha fazlasını; buna yönelik stratejisini ortaya koyuyor. "Muhafazakâr kesimin oyunu alamasam bile gönlünü almak için çalışmaya devam edeceğim” diyor… Hepimiz biliyoruz ki yerel seçimde bir kişinin gönlünü alan, oyunu da pek ala alır. Oy istemeye gitseniz bu insanların size karşı geliştirdiği, oluşturduğu gardlarıyla karşılaşırsınız. Önyargı ve kendilerine bile itiraz etmekten çekindikleri düşünceleriyle açık mücadele çok zorlayıcı ve kazanılması güç bir aşamadır. Ama "Oyunuzu değil gönlünüzü almaya geldik” anlayışı ile istediğiniz her kapıdan içeri kolaylıkla girersiniz. Ki Işıklar’ın girip de ikna etmeden çıktığı yerler çok azdır. Oy almaya geldiğini söylese giremeyeceği kapılar, gönül amaya geldiğini söyleyen siyasetçinin önünde açılır. Her siyasetçinin önünde değil tabi. Işıklar, muhafazakar kesimin oylarını alma çalışmasını çoktandır yürütüyor zaten. Ve bunu herkesten daha rahat yapma altyapısına da sahip. Bugün açıkça ifade ettiği söylem ise ‘altın anahtar’ gibi bir şey. Hemen hemen her kapıyı açar. Evsahibinin tutumundan memnun kalıp kalmamak diğer bir aşama. Ama zaten giremezseniz o eve evsahibinin özelliklerinden ve size yaklaşımı diye bir konu da ortada kalmaz.
CHP üzerinde yoğunlaşmışken, parti içinde bu bağlamda yaşanan bir diğer sıkıntıyı belirtmeden geçmemek gerek. Işıklar, gününün 10 saatini dışarıda geçirmeye başladığını söylerken, muhafazakar kesimden örnekler verirken kendi tabanının da gönlünü almaya ihtiyacı olduğunu asla unutmamalı. "Aman bu nasıl olsa bizden onu ikna etmeye, onunla ilgilenmeye gerek yok” anlayışı sahip olunduğu sanılan birçok yerin kaybedişini hazırlar aslında.
İktidar da siyaset de zor. Bunun için bu alanlarda zirve herkese kolay kolay nasip olmaz. Olanlara yaşattığı güzelliklerin faturasını da misli misli ödetir… Gücünüze güç katmanın maliyeti belki de hayatta en pahalı şeylerden biri… Somut ve üzerinde durulacak elle tutular bir fatura yok ortada ama her artının eksisi mutlaka var.
Yaşamda her şeyin en az iki; biri görünen biri de görünmeyen yüzü var.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ
14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Silivri Belediyesi Sergi ve Fuaye Salonunda kutsal emanetler sergisi bugün 12.00’da açılacak.
Ayrıca Silivri Belediyesi’nin kardeş şehri Saray Bosna Stari Grad’ın Fatih Sultan Mehmet İlahı Korusu 17 Nisan 2013 tarihinde Çarşamba günü saat 20.00’da sahilde bir konser verecek.
***
Silivri Müftülüğü tarafından da Kutlu Doğum Haftası’na uygun olarak bir program hazırlandı. Açılışı bugün 11.00’da sahilde gerçekleştirilecek. Ardından 12.00’da Piri Mehmet Paşa Camii’nde Mevlit Hatim Programı Ali Öztürk ve Murat Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca 14.00’da camide cemaate kutlu doğum pilavı dağıtılacak.
Program Salı günü saat 10.00 itibariyle hastanelere gül dağıtımı ile sürdürülecek. Aynı gün saat 14.00’da Esentepe Camii’nde bayanlara Sermin Baldemir’in konferansıyla devam edecek.
İyi haftalar!

YORUM YAP