Göçmenler baharı karşıladı kadınların gününü kutladı

Göçmenler baharı karşıladı kadınların gününü kutladı

7.03.2017 09:23:51

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel Dünya Kadınlar Günü Dayanışma kahvaltısını geniş katılımla gerçekleştirdi. Vatandaşlık ve sosyal güvence müjdelerine sevinen Göçmenler, Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak seçimleri değerlendirdi.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel Dünya Kadınlar Günü Dayanışma kahvaltısını Pazar günü Olta Restoran'da düzenledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Bulgaristan Dost Partisi Milletvekili Adayı Raşit Kuru, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Silivri Yeni Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, ilçemiz mahalle muhtarları etkinliğe katılanlar arasındaydı.

ŞAFAK'TAN VATANDAŞLIK VE SOSYAL GÜVENCE MÜJDELERİ
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Şafak açılış konuşmasında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, üç yıllık dernek olarak sürekli gelişerek daha da büyüyerek, bol bol faaliyette bulunma hedeflerini açıkladı. Şafak, kısa süre önce oluşturdukları yeni yönetimle daha güzel işlere imza atacaklarına olan inancını dile getirdi. Dernek binası ihtiyaçlarını bir kez daha hatırlatan Taner Şafak, Belediye Başkanından bu konuda destek istedi. Bulgaristan'daki genel seçime yönelik çalışmalarını paylaşan Şafak, katılımcıları Baharın müjdecisi 1 Mart'ta Balkan geleneği Marteniçka hakkında da bilgilendirdi. Dernek Başkanı, katıldığı çalıştayda edindiği bilgilere göre uzun yıllar Türkiye'de ikamet eden Bulgaristan göçmenlerinin Türk Vatandaşlığına geçebileceklerinin müjdesini de verdi. Bir diğer müjdeli haber de Bulgaristan'da birinci derecede akrabalar adına SGK'ya aylık 53 TL prim yatırarak buradaki hastane hizmetlerinden yararlanabilecekleriydi.

DOST PARTİSİ VEKİL ADAYI DESTEK İSTEDİ
Kahvaltıda katılımcılara hitap eden Bulgaristan Dost Partisi Milletvekili Adayı Raşit Kuru, sözlerine tüm bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı. 26 Mart'ta yapılacak seçimlerde oy için destek istedi. Partisinin kuruluş amacını Bulgaristan'daki Türkleri Dost şemsiyesi altında bir araya getirmek olarak açıkladı. “Oy kullanarak hem kendi gücünüzü, hem Bulgaristan'daki Türklerin gücünü göstereceksiniz. Lütfen oyunuzu kullanın” diyerek de sözlerini sonlandırdı.

KUTLU: SİLİVRİLİ VATANDAŞLAR DESTEK VERECEKTİR
AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, kahvaltıda Silivrili göçmenlere şöyle seslendi: “Balkan coğrafyasında yaşayan yurttaşlarımız, geçmişten bu yana en büyük acıyı ve sıkıntıları yaşadıklarını biliyorum. Yakında da bir genel seçim var. Özellikle bütün Türklerin koalisyon olarak bir parti çatısı altında seçime girmeleri bu açıdan çok anlamlı. Oradaki yurttaşların sesi olmak adına ben inanıyorum ki Silivrili duyarlı vatandaşlarımız da destekleyecek ve sandığa gidecektir.”
Kutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hanımefendilerin zarafetlerinin, annelik şefkatlerinin yaşatılması umuduyla günlerini kutladı.

IŞIKLAR: BİZ HUZUR BEKLİYORUZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bir toplumun, özellikle Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan, diğer yarısını da doğuran bütün kadınlarımızın aydınlık, çağdaş, memleketimizde huzur ve barış içinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak iradesiyle hepinizi selamlıyorum. 1939 yılında dünyanın hiçbir yerinde seçme ve şansı yokken, kadının alınan verilen, kuma getirilen, satılan kadın hak sahibi oldu. Dün her darp edilen, tacize ve tecavüze uğrayan kadınları anmak ve yaşatmak için toplam 226 tane ağaç diktik. Kadına olan baskı ve şiddetin halini sosyolojik olarak hepiniz okursunuz. İnsan zulmünü gücü yetene yapar. Biz toplumumuzdan huzur bekliyoruz. Barışı önce yerelde sağlayacağız.

“BALKANLAR'DA BİR VE DİRİ OLACAĞIZ”
Balkanlar'daki acıyı ve gözyaşını unutmayacağız. Orada var olacağız, bir ve diri olacağız. En güçlü şekliyle temsil edileceğiz. Oralar da bize “Siz nezle olursanız, biz kanser oluruz. Türkiye Cumhuriyeti sağlam, güçlü ve huzurlu olsun. Bize bu yeter. Biz bunun gölgesinde Balkanlar'da yaşarız” diyorlar. Bir birimize sahip çıkacağız. Sağlam duracağız. Gelenek ve göreneklerimizi unutmadan, o kimliklerimizi kaybetmeden, bizi biz yapan, bizi var eden değerlerimizi yaşatacağız. Sandığa mutlaka gitmemiz lazım. Oradan çıkacak sonuç bundan sonra oranın düzenine, gelişimine, siyasi birliğine değer katacaktır.”
Işıklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Muhacirler kaybedilmiş vatan topraklarının yaşayan hafızalarıdır” sözüyle konuşmasını sonlandırdı.
Haber Merkezi

YORUM YAP