Göçengil: Ocaklar, Silivri’miz için kanayan bir yara haline gelmiştir

Göçengil: Ocaklar, Silivri’miz için kanayan bir yara haline gelmiştir

17.08.2017 09:58:27

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, yazılı bir basın açıklamasıyla Danamandıra halkının bölgelerinde kum ve taş ocaklarından malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonlarına karşı tepkilerini desteklediklerini beyan etti.

Eylemin ilk gününde konuya siyaset karıştırılmaması adına Danamandıra'da olmadıklarını beyan eden Göçengil, bölge halkının haklı talepleri ile doğanın korunması noktasında CHP olarak güçlü bir şekilde desteğe hazır olduklarını, mevzunun takipçisi olacaklarını belirtti.

GÖÇENGİL: OCAKLAR, SİLİVRİ'MİZ İÇİN KANAYAN BİR YARA HALİNE GELMİŞTİR
CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil'in Danamandıra'dan yükselen isyana ilişkin açıklaması aynen şu şekilde: “Bölgemizde, genellikle köy statüsünde mahalleye dönüştürülen bölgelerde daha çok yaşanan ve her geçen gün çevre halkımızın yaşam kalitesinin kötüye gitmesine, tarım alanlarımızda üretimin azalmasına, hayvancılığın yok olmasına sebep olan ocaklar, Silivri'miz için kanayan bir yara haline gelmiştir.

“AĞIR TONAJLI KAMYONLAR CİDDİ RİSK VE TEHDİT OLUŞTURUYOR”
Mevcut taş ve kum ocakları faaliyetlerinde kullanılman ağır tonajlı yük kamyonlarının mahalle içinden güzergâhları kullanmalarından dolayı hemşerilerimiz çok ciddi risk altındadır, aynı sebepten tüm gün boyunca yaşam alanlarında sürekli olarak toz ve toprakla mücadele etmek zorunda, sağlıkları da ciddi risk altında.
Bu konuda en mağdur olan Danamandıra Mahallesinde 16 Ağustos Çarşamba günü hemşerilerimiz tüm yetkili kurumlara müracaat etmelerine rağmen haklı taleplerine bir cevap alamadıklarından dolayı seslerini duyurmak için bir eylem gerçekleştirdiler. Bu eylemde hemşerilerimiz söz konusu olan ağır tonajlı kamyonların mahalle içi güzergâhları kullanılmaması ile olası trafik kazalarının önlenmesi, can güvenliğinin sağlanması, ocaklarda kullanılan dinamit gibi patlayıcıların kullanılmaması ve tarım alanlarına zarar veren bu işletmelerin bir an önce kapatılması talep ettiler.

“HALKIN EYLEMİNİ DESTEKLİYOR, ÇÖZÜMÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Temiz bir doğada yaşam hakkımız ile huzurlu ortamımızın, şirketlerin rantı için feda edilmemesi gerektiğini düşünüyor, bölge halkımızın bu haklı talebini biz de CHP örgütümüz ile destekliyoruz, bu süreç içerisinde de Bakanlık ve Valiliğimizin bir an önce konuya çözüm bulması konusunda takipçi olacağız.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP