Göçengil’den 24 Temmuz mesajı

Göçengil’den 24 Temmuz mesajı

26.07.2017 09:35:38

Türk Basınından sansürün kaldırılmasının 109'u yıldönümü dolayısıyla CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil kamuoyuna yönelik bir açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Türk basınında sansürün kaldırmasının üstünden tam 109 yıl geçti ve o günden bu yana 24 Temmuz tarihi "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmakta. Öncelikle tüm emekçi basın mensubu arkadaşlarımızın ben bugününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Dünyada demokrasinin işlemesine katkı sunan en önemli kurumlardan ve çağdaş, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri de basındır. Basınımız kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmekle görevlidir. Fakat günümüzde maalesef ki düşünce ve ifade özgürlüğü ülkemizde sıkıntılı bir döneme girmiş ve sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır. Gazeteciler, yazarlar kısaca basın mensupları iktidarın çeşitli yollarla müdahalesi ve baskısı altında görevlerini yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırışının 109. Yılında tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

YORUM YAP