Göçengil: CHP olarak var gücümüzle direniyoruz

Göçengil: CHP olarak var gücümüzle direniyoruz

27.02.2016 15:47:06

MİT tırları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün serbest bırakılması istemiyle başlatılan Umut Nöbetinin 84. gününde nöbeti CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, şair Tuğrul Keskin ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri devraldı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İzmir heyetine destek verdi.

YÜKSEL: TUTUKLU OLAN HEPİMİZİZ
Silivri Cezaevi önündeki nöbette konuşan Alaattin Yüksel, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarının baştan bu yana hata olduğunu belirterek, “Can ve Erdem, Türkiye için, dünya için çok önemli bir haber yaptıkları için tutuklandılar. Türkiye'nin savaşa bulaşmasına neden olabilecek bir ayrıntıyı yakalayarak haberleştirdiler. Onun için burada tutuklu olanlar sadece Can Dündar ve Erdem Gül değil, aynı zamanda halkın haber alma hakkı. Dolayısıyla tutuklu olan hepimiziz” dedi.
Dündar ve Gül'ü ziyaret eden Yüksel, “Kendi tutukluklarından ziyade ülkenin geleceğini düşünüyorlar. Bizim için bundan ötesi yok, yeter ki ülke iyi olsun diyorlar” diye konuştu.
CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu ise Türkiye'de hapishanecilik diye bir meslek oluştuğunu söyleyerek, “Özgürlük mücadelesi verenlerde hemen hemen hapis yatmayan kalmadı. Can ve Erdem yaptıklarından asla pişman değiller. Üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdikleri için ceza çekiyorlar” dedi.

YEŞİLLER PARTİSİ VE HALK EVLERİ NÖBETTEYDİ
Silivri'deki nöbeti dün de 10.00- 11.00 saatleri arasında Avrupa Yeşiller Partisi Eş Başkanı Monica Frassoni, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez ve Akademisyen Ahmet Atıl Aşıcı; 12.00-16.00 saatleri arasında ise Halkevleri Emekli Hakları meclisi üyeleri devraldı.

GÖÇENGİL: İNANCIMIZI DA UMUDUMUZU DA YİTİRMEYECEĞİZ
İzmirli yöneticiler ile parti yetkililerine Umut Nöbetinde destek olan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Silivri'nin cezaevi ile anılmamasısı, ülkemiz demokrasi karnesine her geçen gün yeni kırıkların eklenmemesi için CHP olarak var gücümüzle direniyoruz.
Halkımızdan gizlenen gerçekleri gün yüzüne çıkartmak ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak adına çabamız sürecek. Türkiye demokrasisine kim ki zere kadar katkıda bulunmuşsa halkımız da tarih de buna hak ettiği değeri mutlaka sunacaktır. İnancımızı da umudumuzu da yitirmiyoruz” dedi.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP