Göçengil: Bugün evet diyenlerin yarını için de mücadele ediyoruz

Göçengil: Bugün evet diyenlerin yarını için de mücadele ediyoruz

17.03.2017 09:45:37

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Referandum çalışmalarını Hürhaber'e değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil dün sabah Kavaklı Mahallesi Mahalle Evinde kadınlarla bir araya gelerek referandum sürecini değerlendirdi. Kadınların görüşlerini dinleyen Göçengil, beklentileri hakkında da bilgi aldı.

GÖÇENGİL: TÜRKİYE'NİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ
16 Nisan'a sayılı günler kala Referandum çalışmalarını değerlendiren Göçengil, “Referandum demokratik bir haktır. Her ne kadar Evet ve Hayır'ı savunanlar eşit şekilde mücadele etme durumunda olmasa bile Türkiye'nin sağduyusuna güveniyoruz, güvenmek zorundayız. Bizim bizden başka dayanağımız yok.

“BUGÜN EVET DİYENLERİN YARINI İÇİN DE MÜCADELE EDİYORUZ”
CHP olarak anayasa değişikliğine Hayır'ı savunurken, Evet diyenlere saygı duyuyoruz, ülkemiz ve tüm vatandaşlarımızın ortak geleceği için çalışmayı esas alıyor ve de önemsiyoruz. Bugün görüş ayrılıklarımız olabilir. Dün de vardı, yarın da olacak; aynı düşünmek zorunda değiliz böyle bir düzen de yok, her türlü zorlamaya rağmen mümkün olmadı, olmayacak. Türkiye bugün olduğu gibi yarın da hepimizin; siyasi görüş ayrılıklarından bağımsız olarak bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Önümüzdeki referandum süreci de bir siyasi yarış değil, ülke meselesi. Türkiye'nin yolarına Anayasa değişikliğinin getireceği birçok olumsuzluğu döşeyerek, ilerlemesini bekleyemeyiz. Yapılan hatalara seyirci kalma şansımız yok ve bunun siyasi sorumluluklarla ilgisi yok vatandaşlık bilicinden hareketle bunları söylüyorum. Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı olumsuzluklara hepimiz katlanacağız, iyiliğinde halkımızın refaha kavuşması için çalışmalıyız.

“EVET DİYENLER DE HAYIR DİYENLER DE ÜLKESİNİ SEVİYOR”
Evet diyenler de Hayır diyenler kadar ülkesini seviyor bu konuda zerre kuşkum yok. 16 Nisan'da tek adam rejimine, parti devletine, meclisin tasfiyesine, sorumsuz yönetime, yargının teslim alınmasına, ekonomik krize, teröre, ortak değerlerin tahribine, bölünmeye ve seçilmiş krallığa Hayır diyoruz. Bunların kimseye fayda sağlamadığı gibi Türkiye'ye de yarar getirmeyeceğine inandığımız için Hayır diyoruz.” Haber Merkezi

YORUM YAP