Göçengil: Bu parti değil, memleket meselesi

Göçengil: Bu parti değil, memleket meselesi

28.02.2017 09:45:41

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Cumartesi günü düzenlenen 3. Bölge Genişletilmiş örgüt toplantısında ele alınan Referandum konusunu Hürhaber için değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü temsilcileri Suna Göçengil ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın eşliğinde Cumartesi günü CHP Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla CHP İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği Trakya - Rumeli Balkan dernekleri ve federasyonlarının temsilcileriyle buluşmanın ardından 3. Bölge Toplantısına katıldılar.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE BİR KİŞİNİN ARZU VE İHTİRASINA TESLİM EDİLEMEZ
Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğinin taşıdığı tehditlere dikkat çekti. “Bu anayasa değişikliği geçerse bir kişiyi ikna ettiniz mi, oturacak bir kararname ile bütün askerleri, müsteşarları değiştirecek. Yıllarca uğraşmanıza gerek yok bir kişiyi kandırdınız mı devletin tamamını 24 saatte ele geçiriyorsun" diyerek yetki ve gücün denetimden uzak tek kişinin elinde toplanmasının taşıdığı sakıncaları ifade etti.
Kamuoyuna çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı, “Türkiye bir kişinin arzusu ve ihtiraslarına teslim edilemez. O nedenle hepimizin çalışması lazım. Bilgili, kararlı, yumuşak bir dille istenen Anayasa değişikliği geçerse ülkemizi bekleyen tehlikeleri anlatmalıyız. Kavga, hiç kimseyi kötülemeye gerek yok; bu ülke hepimizin. Saygın bir kişi olacaksınız, olayları büyük bir soğukkanlılıkla anlatacaksınız” dedi.

GÖÇENGİL: BU BİR PARTİ DEĞİL MEMLEKET MESELESİ
Toplantıyı gazetemiz için değerlendiren CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kılıçdaroğlu, “Her şeyden önce 16 Nisan'da sandıktan çıkan sonucu hiçbir siyasi partinin başarı veya başarısızlığı olarak değil de ülkemizin geleceği açısından doğru olan yolun izlenmesi gerektiğine inanmalıyız. Bu olay hiçbir siyasi partinin menfaatine indirgenemeyecek kadar büyük bir ülke ve millet meselesidir. Biz yorulmadan, umudumuzu kaybetmeden Anayasa değişikliğine neden Hayır denilmesi gerektiğini insanlara anlatmaya devam edeceğiz; bu konuda partili partisiz herkesten destek bekliyoruz. Karşı karşıya kaldığımız sorun sadece CHP'nin kaygılanması gereken bir süreç değil. Genel Başkanımızın da Cumartesi günkü programında tekrar tekrar vurguladığı gibi; bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz. Ama hazırlanıp şu anda toplumun getirilen anayasa değişikliği bir partinin mutfağında hazırlandı. Bir uzlaşmayla hazırlanmamıştır, dayatma kültürü ile gelmiştir. Bu değişikliğe göre başkan yani cumhurbaşkanı, hem partinin genel başkanı olacak hem de TBMM'de ben tarafsız davranacağım diye namusu ve şerefi üzerine yemin edecek. Bir partinin genel başkanı tarafsız olur mu? Olmaz tabi ki… İşte bunun için bu Anayasa değişikliğine; hayır demeliyiz" şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP