Göçengil: Bu destan her zaman bizim ışığımızdır

Göçengil: Bu destan her zaman bizim ışığımızdır

20.03.2018 09:43:26

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde CHP Silivri İlçe örgütü adına çelengini Atatürk Anıtı'na sunarak açıklamada bulundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Savaşı bir özgürlük direnişidir. Bizi bağımsızlığa taşıyacak adımların ilki olan bu onurlu zaferin 103. yılı kutlu olsun!

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ BİR ANLAMDA ÇANAKKALE'DE ATILMIŞTIR”
Bu güzel topraklar bizlere vatan ve özgürlük için canını seve seve veren şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımızın mirasıdır. Dünya tarihine damgasını vuran Çanakkale Deniz Zaferi halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde neler başarabileceğini gösteren parlak bir örnektir. “Çanakkale geçilmez” diyen kahramanlarımız, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla bir destan yazmıştır. Mehmet Akif'in “tarihe sığmaz” diye tanımladığı bu destan bizim de her zaman ışığımızdır. Büyük Atatürk'ün dehasını, komuta yeteneği ve vatan aşkını gösterdiği bu büyük zafer daha sonra Kurtuluş Savaşı'nın yol haritası olmuş, Cumhuriyetimizin temelleri bir anlamda Çanakkale'de atılmıştır.

“ÜLKEMİZ HER TÜRLÜ TEHDİDİ YOK EDECEK KUDRETE SAHİPTİR”
Bilinmelidir ki, milletimizin büyük zorluklar ve eşi benzeri olmayan fedakârlıklarla kazandığı vatan ve Cumhuriyet sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Çanakkale'de en açık şekilde gözüktüğü gibi karşı karşıya olduğumuz zorluklar ne kadar büyük, tehditler ne kadar yüksek olursa olsun, ülkemiz bu tehditleri yok edecek kudrete sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhuriyetin temel değerlerine ve demokrasimize bağlı, kalbi özgürlük aşkıyla atan milyonlar, Çanakkale'de temelleri atılan ülkemizin teminatıdır. Bilinmelidir ki, Türkiye her engeli aşacak, milletimizin hakkı olan çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma ülküsüne ulaşacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle başta Büyük Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

İYİ PARTİ, ÇELENGİNİ SUNDU
CHP Silivri İlçe Örgütü'nün ardından İyi Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, partisi adına Atatürk Anıtı'na çelengini alkışlar eşliğinde sundu.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri'den...
Sonraki »

YORUM YAP