Göçengil 3. dönem için yeniden aday

Göçengil 3. dönem için yeniden aday

25.09.2017 09:42:41

3. kez başkanlık görevine talip olduğunu açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Türk milletini bir kez daha Atatürk'ün işaret ettiği idealler uğrunda birleştirmek için, Cumhuriyet meşalesini tüm gücüyle taşıyacak gençler için, kadın haklarımız için, her vatandaşımızın adaleti için, unutulan veya unutturulmaya çalışılan milli değerlerimiz için, partimizin ülkemizde iktidar olması, yerel yönetimdeki iktidarımızın devamı ve güçlenmesi için, kazanılacak birçok kalp için adayım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut İlçe Başkanı Suna Göçengil, 21 Eylül Perşembe günü düzenlediği toplantı ile yaklaşan kongresi öncesi Silivri İlçe Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Göçengil'i ilçe binasında yapmış olduğu basın açıklamasında; CHP Silivri İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyeleri ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda partili ve ailesi yalnız bırakmadı.

“ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN GİDEN BİZLERE DÜŞEN GÖREV YÜZÜMÜZÜ GELECEĞE DÖNMEK, UFKUMUZU GENİŞ, HEDEFLERİMİZİ BÜYÜK TUTMAKTIR"
Duyduğu heyecan ve geçmişten bugüne vermiş olduğu örgütlü mücadelenin kazanımlarından aldığı cesaretle farklı bir başlangıç yapmak istediğinin sinyallerini veren Göçengil, coşkuyla karşılandığı salonda yeniden göreve talip olma kararını şöyle değerlendirdi: “Değerli CHP Ailem ve kıymetli vatansever dostlarımız, üyesi olmaktan gurur ve onur duyduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi, sıra dışı bir coğrafyanın binlerce yıllık direniş kültüründen doğmuş ve bizzat tarih yazmış bir fikrin temsilcisidir. Cumhuriyet Halk Partisi her şeyden öte en az 7000 yıllık Türk beşiği olan Anadolu, Trakya ile Balkanlar olmak üzere üç kıtaya yayılmış zengin Türk kültürünün bizatihi kendisidir. Aynı bakış açısıyla ele aldığımızda Malazgirt'te çarpışan orduyla, Çanakkale'de ve büyük Taarruz 'da çarpışan ve zafere koşan ordularla aynıdır. Her biri aynı köklü ağacın farklı mevsimlerinde açan yapraklarıdır. Çeşitli hanedanların aile tarihlerine ya da belli dönemlerde hüküm sürmüş devletlerin ömürlerine göre farklı tasnifler, farklı adlandırmalar yapılabilse de tarih boyunca Türk milletinin özü aynı, ruhu aynı, hedefi de aynı olmuştur. O hedeflerin bugün için en büyüğü Türk milletinin varlığın ve bekasının garantisi olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kılınmasıdır. Günümüzde gelinen durumda harici bedhahlar kadar dâhili bedhahlar da bizlerin Cumhuriyet'i yaşatma kararlığımıza saldırmaktadırlar. Böyle anlarda bizlere düşen, mücadelemizin sadece bir parti mücadelesi değil aynı zamanda vatan ve millet mücadelesi olduğunu bilerek asla geri adım atmamaktır. Sarsılmaz inancım odur ki; kendimize, fikrimize ve gücümüze odaklandığımız müddetçe zafer Cumhuriyet Halk Partisi'nin olacaktır.

“HER SEÇİMDE PARTİMİZİN OY ORANLARINI ARTIRDIK”
Kıymetli yoldaşlarım; bu itibarla siz değerli dava arkadaşlarımla, aynı hedefe yürüyen vatanseverlerimiz arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha sizlerle paylaşarak, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşamımı devam ettirdiğim ilçemde, 2004 yılında üyesi olduğum partimde aynı yıl içeresinde ve 2009 yıllarında gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde ilçe yönetim kurulu görevinde ilçe sekreterliği görevlerinin ardından 2009 yılı Yerel seçimlerinde 2. Sıra Meclis üyesi adaylığımla İBB ve İlçe Meclis Üyeliği görevlerine seçildim. Görev sürem boyunca İBB CHP Meclis grubunda Grup Sekreteri, İlçe Meclis grubunda 1. Meclis Başkan Vekili olarak görevlerimi tamamladım. 2.03.2015 tarihinde İstanbul İl Başkanlığının onayı ile ilçe başkanı olarak göreve atanmamın ardından 29.11.2017 günü yapılan 10. Olağan İlçe Kongresinde siz değerli örgütümüzün takdiri ile ilçe başkanlığı görevime devam etmekteyim. İlçe Başkanlığı görev sürem içersin de iki genel seçim ve bir referandumda yoğun bir tempoda, İlçe Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Yerel Yönetimde gururumuz olan Belediye Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve tüm örgütümüz ile uyum içersinde çalışarak ilçemizde savunduğumuz değerlerimizi koruyarak, her seçimde partimizin oy oranlarımızı artırarak hedeflerimizi gerçekleştirdik. Seçim çalışmalarının yanında çeşitli sosyal projeler üretip, ilçemizdeki tüm etkinliklere katılım sağlayarak, ülkemiz ve ilçemiz için sorun olarak gördüğümüz konularda tüm eylemlere katılarak CHP'nin ön planda olmasını sağladık. İstanbul'da, ilçemizde bulunan her mahalleye, herkese ulaşmaya çalıştık. Partimizde birlik ve beraberliği sağlamak için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

“PARTİMİZİN ÜLKEMİZDE İKTİDAR OLMASI, YEREL YÖNETİMDEKİ İKTİDARIMIZIN DEVAMI İÇİN ADAYIM”
Değerli CHP ailem; bağlı olduğumuz değerler uğruna birlikte olduğumuz CHP çatısındayız, bizleri burada tutan değerler; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun bizlere bıraktığı mirası, vatan sevgisi, bayrak, demokrasi, halk, vefa, özgürlükler ve adalet için, Türk milletini bir kez daha Atatürk'ün işaret ettiği idealler uğrunda birleştirmek için, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirası korumak için, Cumhuriyet meşalesini tüm gücüyle taşıyacak gençler için, kadın haklarımız için, her vatandaşımızın adaleti için, unutulan veya unutturulmaya çalışılan milli değerlerimiz için, partimizin ülkemizde iktidar olması, yerel yönetimdeki iktidarımızın devamı ve güçlenmesi için, kazanılacak birçok kalp için, Silivri İlçe Başkanlığına aday olduğumu sizlerin huzurunda, sizlerin desteği ve izniyle açıklıyorum.
Bizler daima CHP'nin bir neferi olarak her zaman ve sadece CHP için ve CHP iktidar olması için çalışacağız.

“TÜM YOL ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM”
Birlik beraberlik adına tüm partili arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum, bu toplantıya katılan, mazeretleri nedeniyle katılamayan tüm yol arkadaşlarıma görev sürem boyunca birlikte çalışmaktan gurur duyduğum, siyaset ile tanıştığım ilk günlerden itibaren çok şey öğrendiğim Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a, çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan değerli eşi Esma Işıklar'a, geçmiş dönemlerde görev yapmış olan tüm milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, ilçe yönetim kurullarına, meclis üyesi gruplarına, görev sürem içersin de omuz omuza görev yapmaktan gurur duyduğum Kadın Kolları Başkanımız Elif Yılmazer'e, Gençlik Kollarımız Başkanı Berker Esen'e, Kadın Kollarımızda ve Gençlik Kollarımızda görev yapmış tüm başkanlarımıza ve yönetim kurullarına, mahalle başkanlarımıza, ilçe binamızda tam gün mesai yapan Hatice Gözen'e, Kader Onur'a, Fulya Özenç'e, Maksut Can'a, seçimlerde görev alan sandık görevlilerimize ve partimize emek veren tüm yol arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürleri bir borç biliyorum. Son olarak da siyasete başladığım ilk günden beri her zaman yanımda olan değerli aileme teşekkür etmek istiyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
IŞIKLAR: GURUR DUYUYORUM
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu yüklü bir konuşmayla teşekkürlerini sundu. “İlçe Başkanı olması için ben ısrarcı davrandım ama başarılı olacağına inancım tamdı” diyerek sözlerine başlayan Işıklar, Suna Göçengil'in başarısı ile övünç duyduğunu dile getirdi; “Değerli İlçe Başkanım, partide çok önemli görevler aldı, çok büyük emekleri var. İstanbul'un 39 ilçesinde iki kadın İlçe Başkanı görev yapıyor. Hepsi başarılı, partimle gurur duyuyorum ama benim Başkanım çok başarılı. Koruyup kollama sorumluluğu duyduğum kardeşim gibi. 2009'daki iktidarımızdan sonra 8 seçim geçirdik, 8'inde de birinci olduk ve Silivri'de açık ara fark attık. %29'larda seyreden oyumuz %46'ya kadar çıktı inşallah daha da artacak. Olağanüstü bir çalışma ve emek ortaya koydu. Tecrübesiz olduğunu düşünmüştü ama inanın partisine inanılmaz düşkün, detaycı ve heyecan duyan bir kardeşim, bugünkü açıklamasından sonra gurur duydum onunla. Eğer birazcık kendisinde emeğim varsa, 100 bin defa helal olsun. Ben de ondan çok şey öğreniyorum; sabrına ve azmine gerçekten hayranlık duyuyorum.

“SİLİVRİ'MİZİ HUZURLU, KALİTELİ, MODEL BİR KENT HALİNE GETİREREK GELECEĞE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Biz Silivri'yi İstanbul'un gözbebeği haline getireceğimiz bir yaşam alanı olarak düşündük. Burası gerçekten zor bir coğrafya ona rağmen çalmadık kapı bırakmadılar. Direnmek zorundayız. İstanbul'un bütün olumsuzluklarını buraya yıkmaya çalışan anlayışa karşı hepimiz dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bunun ağır bedelleri de var ama ben bütün yüreğimle söylüyorum; partimle beraber olumsuz sayılabilecek hiçbir şeye geçit vermedik, bundan sonra da vermemeye devam edeceğiz. Bu dik durmanın bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz. Fırsat eşitliği ve adaleti tesis etmek yoluyla, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin sağlanması için yerel yönetimi bir hikaye yazar gibi işliyoruz. Bütün saldırılara rağmen Silivri'mizi huzurlu, kaliteli, model bir kent haline getirerek geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Ben bu gücü İlçe Başkanımdan aldım. Partimize bu önemli katkıyı verdiği için kendisine ve ayrıca ona anlayış gösteren, destek olan eşine teşekkür ederim. Kadınlarımızın, gençlerimizin, partililerimizin desteğini görerek bu mücadeleyi çok daha anlamlı bir hale dönüştürdü. Silivri'de yaşamanın güzel olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Yolunun açık olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından program son bulurken, Göçengil tebrikleri kabul etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP