XXXXX

Geyiktepe, Çınaraltından Uğurlandı

 Kavaklı Camii'ndeki cenaze namazının ardından Kavaklı Ek Hizmet Binası önüne Geyiktepe'nin oturmayı en çok sevdiği çınar altına getirildi, dostları, yol arkadaşları hakkındaki düşüncelerini söyledi. Siyasetin, yaşamın ayrımları sonsuzluğa uğurlanan Geyitepe'nin son yolculuğunda birleşti. Her partiden, alandan insanlar onu son yolculuğuna uğurladı. O altında oturmayı çok sevdiği çınarı ve sağ kolu Hasan Türkyılmaz da her zamanki gibi bir aradaydılar.
Hasan Geyiktepe'ye vefada birleşti siyaset ve bölgemizin önde gelenleri, belde halkı.
Merhuma tekrar Allah'tan Rahmet, sevenlerine sabır diliyorum.

SİLİVRİ GÜNDEMİ
Yeni bir haftaya başlarken, heyecan vaat eden bir süreçteyiz aynı zamanda.
AKP'nin yeni İlçe Başkanı bu hafta kesinlik kazanacak. Ya Metin Karakaş, ya da Tülay Kaynarca muhalefetin yeni Başkanı olarak açıklanacak! İbre Karakaş'tan yana ama son sözü AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun söylemesi bekleniyor. Siyasette kadınlardan yana pozitif ayrımcılığı her dönem savunan Erdoğan'ın bu son kararda etkisi olacaktır o yüzden sonucu açıklanmadan tahmin etmek biraz güç.
Karakaş'ı Pazar günü arayarak, "Hayırlı olsun" dedim. Sürecin henüz kesinleşmediğini belirtirken, yeni ilçe başkanı olduğu ile ilgili duyumumu "Siz söylüyorsanız ciddiye alırım şeklinde" değerlendirdi. Karakaş, Meclis Grup sözcülüğü ile ilçe başkanlığı görevlerinin çakışacağı endişesini taşırken, 'her şeyi organize eden isim' olmanın yarattığı sıkıntıya dikkat çekerek, tercihini başka bir isimden (Tülay Kaynarca'dan) yana kullandığını belirtti.
Karakaş'ın aklındaki tereddütler bir yana 'gönlünde yatan aslanın' ne olduğunu tahmin etmeye bile gerek yok, çünkü gün gibi ortada.
Bu arada bir çoklarına göre Metin Karakaş'ın, her fırsatta 'kardeşim' olarak değerlendirdiği Hüseyin Turan'ın, ilçe seçimi konusunda desteğini Tülay Kaynarca'dan yana kullanması da 'manidar' olarak düşülmesi gereken bir not.
AKP'de karar vaktidir.
İkinci sıcak konumuz Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi ile ilgili süre giderek azalıyor. Halef-selef başkanların tutuştuğu tartışmadan üçüncü aday Muammer Eren'in kazançlı çıkması ortalığı yatıştırdı önemli ölçüde. Eren'in ise en önemli dezavantajı olarak 'AKP destekli çıkışı' tartışılıyor. Ona göre belki de bu 'avantaj'dır. Eren, sessiz sakin duruşunu çıkışlar ile sürdürme kararlılığını son açıklaması ile ortaya koydu. Üç aday en hassas döneme girdi. Dengelerin ayarlandığı süreçte kazanma hesaplarının iyi yapılması, atılacak adımların iyi değerlendirilmesi zorunlu.
Vergi Haftası, önümüzdeki günlerin gündem maddelerinden biri… Halka vergi sorumluluğunun aşılanması, bu yönde bilincin geliştirilmesi ile ilgili ilçemiz düzeyinde hazırlanan program gerçekleştirilecek.
Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver ve çalışanların haftasını kutluyorum!
CHP'nin yeni Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile ilgili yapılaşması da haftanın merakla beklenen gelişmeleri arasında.
Boğluca Deresi çevresindeki istimlak süreci sil baştan değer tespit sürecine girdi. Bugün raportörlerin çevre sakinlerinden oluşturulan 15 kişilik komisyon ile birlikte daire ve özelikle işyerleri hakkında yeni incelemeler ve fiyatlandırma yapılmasıyla ilgili incelemelerde bulunması bekleniyor.
AKP sürece yeni  bir seyir kazandırdı Metin Karakaş önderliğinde. İlk etaptaki yaklaşım taktir toplarken, söz verilenlerin yerine getirilmesi bölge sakinleri açısından da AKP bakımından da yararlı olacaktır. Silivri için yararlı olan bir şeyin kimseye zararı zaten olmaz!

NÜFUS CÜZDANINIZ
KAYBOLDUĞUNDA NE YAPMANIZ
GEREKİYOR?
Bu soruya birçoğumuzun verdiği cevap "gazeteye ilan veririm" şeklinde olur.
Ancak yeni düzenlemeye göre bu artık yeterli değil. Peki ne yapmalı?
Çoğumuz duymuşuzdur bu soruyu; "Nüfus cüzdanım kayboldu ne yapmam gerekiyor?"
Aslında soru basit, ancak cevabı vatandaş tarafından hem biraz eksik hem de yanlış biliniyor.
Vatandaşın ortak bilgisi, böyle bir durumda gazeteye ilan vermenin yeterli olacağı şeklinde.
Ancak yeni düzenleme ile bırakın ilan vermeyi emniyete bile başvurmanız yeterli olmuyor. Bazı vatandaşlarsa uygulamayı yeni duymanın şaşkınlığını yaşıyor.
İşin acı tarafıysa, nüfus cüzdanı kaybolan ya da çalınan kişi, çoğu kez açılan davalardan haberdar olmuyor, hatta hüküm bile giyebiliyor.
Peki, tüm bu sorunlarla karşılaşmamak için ne yapmak gerekiyor?
İşte cevabı; Nüfus cüzdanı kaybolan kişi öncelikle gazeteye ilan vermeli.
Ardından emniyet birimlerinden "nüfus cüzdanının kaybolduğuna ya da çalındığına dair bir yazı veya tutanak almalı", sonrasında ise birçoğumuzun bilmediği bir işlemi gerçekleştirmeli ve bu evraklarla vergi dairesine başvurulmalı.
Nüfus Cüzdanı Kaybolduğunda yapılması gerekenler:
1 - Gazeteye kayıp ilanı verilmeli
2 - Emniyete başvurulmalı
3 - Vergi Dairesine başvurulmalı
4 - Tüm evraklar vergi dairesine teslim edilmeli
İYİ HAFTALAR!

YORUM YAP