Germiyan Ortodoks Kilisesi korumaya alındı

Germiyan Ortodoks Kilisesi korumaya alındı

8.01.2020 11:20:20

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği Silivri'nin en belirgin tarihi kalıntılarından biri ve aynı zamanda yabancıların din turizmi kapsamında ilçemizi ziyaret etmesi sebepleri arasında yer alan Değirmenköy'de bulunan Germiyan Ortodoks Kilisesi'nin koruma altına alındığı bilgisini paylaştı.

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği tarihi mirasımızın korunmasına yönelik takibi ve farkındalık yaratma çalışmalarını sürdürüyor. Dernek yönetimi, “Silivri Değirmenköy'de bulunan Germiyan Ortodoks Kilisesi girişleri ve etrafı meydana gelen tahribatlardan dolayı tellerle çevrilerek kapatıldı” bilgisini paylaştılar.

Dernek adına yapılan açıklamada, Değirmenköy'deki Germiyan Ortodoks Kilisesi'nin, uğradığı tahribatlar, yağmalar, kaçak kazılar ve çökme tehlikesinden dolayı geçen aylarda etrafının tellerle çevrilerek kapatıldığı bilgisini paylaşırken kilisenin tarihsel geçmişi ile ilgili de şu bilgiye yer verildi: “Germiyan Ortodoks Kilisesi, Patrikhane tarafından sene 1868'de yaptırılmıştır. Sonradan Değirmenköy adını alan köyün ilk adı Germiyan olduğundan kiliseye de aynı isim verilmiştir. Kilise, 1923-1924 yılları arasındaki mübadele ile Rumların göçünden sonra okul ve cami olarak kullanılmıştır.”

Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Eren Açıkgöz takımla idmana çıktı
Sonraki » Değişim

YORUM YAP