“Gereksiz söylemler, gereksiz kıvılcımlar doğurur…”

“Gereksiz söylemler, gereksiz kıvılcımlar doğurur…”

15.02.2016 14:28:08

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, yaptığı açıklama ile “tarih bilgisizliğini” sahnelediğini iddia ettiği AKP İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve sosyal ortamda yaptığı paylaşımıyla ilçe içinde “bölücülüğü kışkırtarak ağır tahrikte bulunduğu” gerekçesiyle CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'ya cevaben görüşlerini şöyle aktardı:

 

TÜRKYILMAZ: HALKIMIZ GEREKSİZ YERE KUTUPLAŞTIRILMAKTA

“Son günlerde sosyal medya ve yerel basında Silivri'de siyaset yapan bazı partilerin temsilcileri siyaset dışı ve fuzuli, söylediklerini kendilerinin de bilmediği cümlelerle Silivri halkını gereksiz yere kutuplaşmaya yönlendirmekte. Güzelim ilçemizde bugüne kadar siyasetin etik kuralları dışına çıkmış ne bir ilçe başkanı, ne bir meclis üyesi olmamıştır.

AKP Silivri İlçe Başkanı Sayın Rıfat Kutlu'ya hatırlatırız; 400 yıl egemenlik kurduğumuz, cihana altın harflerle tarih yazdırdığımız, üç kıtada at koşturduğumuz, hâkimiyet kurduğumuz topraklarda, Osmanlının çöküşüyle birlikte Konya, Karaman Beyliklerinden, Balkanlara yerleştirilmiş ve Balkan Savaşına kadar orada yaşamış Türklere soydaş diye hitap ediyorsunuz. 1912 Balkan Savaşı ile birlikte Osmanlı İmparatorluğunu, Balkan coğrafyasında bizim dediğimiz 2 milyon metrekare toprağı 2 yıl gibi bir süre zarfında kaybederek geri çekilmek zorunda kaldık.

 

“TÜRKLERLE, SURİYE ARAPLARINI KARIŞTIRMIŞ BAŞKAN”

Bizim Balkanlardaki milletimiz öz be öz Türk. Türkler, Balkan Savaşlarında savaş var diye bölgeyi terk etmemişlerdir. Savaş var diye Suriyeli Araplar gibi de ülkelerini satmamışlardır. Suriye Araplarıyla, Türk Milletini aynı statüye koyması bir ilçe başkanı için Silivri'de çok büyük bir talihsizliktir. Aklıma gelmişken, bir siyasi olarak seçimlerde mahalle ve köylerde; ‘Ey soydaşlar sizden oy' mu istiyoruz diyeceksiniz? O köy halkımdan bu zamana kadar size nereli olduğunuzu soran oldu mu? Et ile tırnak olan bir toplumu ayrıştırmak bizlere yakışmaz. Gelecekte bu tür ayrıştırmaların faturası ağır olur. Sayın Başkan zamanı varsa bir gün Çanakkale'ye gidip Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşını hangi komutanlarla kazandığını görmesini ve hatta  araştırmasını isterim.

 

“SAYIN MECLİS ÜYESİNİN DE HUZUR İÇİNDE YAŞAMASI İÇİN CANINI VERENLER ŞEHİTLERDİR”

İlçemizde yaşanan bir talihsizlik ise CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'nın paylaştığı bir resim karesidir. Bu resim karesinin bir tarafında sayın meclis üyesinin de huzur içinde yaşaması için canını verenler, bir tarafta da 30 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devletine musallat olmuşların paçavraları var. 13 yıldır ülkemizi yöneten AKP, 2002 yılında sıfır terörle aldığı iktidarı, üzülerek söylüyorum ki, yaşadığımız her anda, her gün şehit cenazeleriyle dolup taşan bir Türkiye Cumhuriyeti haline getirdi.

AKP HÜKÜMETİ BETMİYE YÜZ TUTAN TERÖRÜ CANLANDIRMIŞTIR

Ne Habur'u ne “her şey çok güzel olacak” deyip Güneydoğu'yu yaşanmaz hale getiren AKP hükümetini ne de sonra çıkış bulamayıp milliyetçilik naraları atarak oradaki sivil vatandaşlarımıza gereksiz yere zulmedenleri desteklemiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, “Güneydoğu'da olağan üstü hal ilan edilsin” dediğinde buna sırf bir “muhalefet lideri istiyor” diye karşı çıkanlar daha sonra olağan üstü halden daha acımasız olan bir sistemle oradaki vatanını, milletini seven vatandaşlarımıza çok zor günler yaşatmışlardır.

 

“TERÖR YUVALANIRKEN HÜKÜMET, GÖZ YUMMUŞTUR”

Güneydoğu'da yaşananları iktidardaki AKP görmemiş midir? Tonlarca bombayı çözüm süreci altında yerleştirirken o bölgenin valileri ve kaymakamları ne iş yapıyordu? Bu iktidarın liderleri herkesin bildiği gibi televizyon kanallarında Türkiye Cumhuriyeti'nin valilerine “operasyona izin vermeyin” diyendir. Şuanda güzelim Diyarbakır sanki yaşanmaz bir şehir, Suriye'den beter konuma gelmiştir.

 

“TOPLUMU AYRIŞTIRARAK BİR SONUCA VARAMAYIZ”

AKP Silivri İlçe Başkanı Sayın Rıfat Kutlu'ya söylemem şudur ki; Siyasi söylemlerinde etnik ifadelerine çok daha dikkat etmesi gerekir. Ayrıca hatırlarız ki gereksiz söylemler gereksiz kıvılcımlar da doğurur. Daha sonra hepimiz bu ateşin içinde kavruluruz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasını gerektirecek söylemlerden uzak durulmasına dikkat etmeliyiz. Suyunu havasını beraber yaşadığımız bu şehre daha güzel daha iyi hizmet için yarışmalıyız. Toplumu ayrıştırarak bir sonuca varamayız” dedi.

YORUM YAP