XXXXX

Gerçekler Bazen Acıtır


Dün “Her şeyin fazlası zarar” dedim ve bir kez daha gördüm ki gerçeğin fazlası da öyle çok iyi bir şey değil.
20 dakikaya yakın bir telefon görüşmesi yaptığımız CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin beni insafa davet ederek tekrarladığı tespitim;  “AKP, Selami Değirmenci’nin CHP’yi bölme, Işıklar’ın gücünü gölgeleme konusunda potansiyel güç olarak görüp kullanıyor.”
Bu düşüncemin sonuna kadar arkasındayım. Değirmenci’nin AKP’ye böyle görünmek veya kamuoyunda böyle algılanmak ile ilgili rahatsızlığı da son derece haklı. Tahminime göre 25 yıldır CHP’li olan Değirmenci, birkaç yıllık ara vermesiyle hatırlanmak, analiz edilmek istemiyor ama hayatın acı yönü bu. Bin iyilik bir kötülüğe bedel sayılabiliyor. 25 yıl CHP’ye hizmet vermesi birkaç yılına mal olan başkaldırışın gölgesinde kalabiliyor.
Benim asıl anlatmak ve üzerinde durmak istediğim konu Değirmenci’nin CHP ile ilişkisi değil tabi.  Burada iktidara oynayan iki partimiz var. Biri banko seçimin galibi CHP, diğeri de CHP’yi böldüğü taktirde iktidar şansı bulabilen AKP. CHP bir bütün olduğu sürece AKP’nin şansı yok. Tabi ki bin yıllık böl ve fethet stratejisini uygulayacaklar. Amerika’yı yeniden keşfetmenin alemi yok. Bilinen, kanıtlanmış bir formül var ve AKP onu uyguluyor. CHP’li örgütün başında yılların Değirmencisi, belediyenin başında Işıklar. CHP’den atıyorum Ali veya Veli’yi kopartarak bölebilir misiniz? Hayır. Selami Değirmenci’yi kopartırsanız, peşinden gidecek insanların sayısı hiç de az olmayacak hepimiz biliyoruz, daha önce de yaşadık ve gördük.
Değirmenci’nin hatırlamak istemediği, aslında benim de hatırlamaktan çok zevk aldığım söylenemez bir süreç var (Bu süreçte ziyadesiyle fazla yakınında yer aldığım için tüm olumsuzluklarını en yakından yaşayanlardan biriyim. İktidar sefasını sürerken, dostlarını farklı kalibreden, muhalif sürgünlerde farklı seçer kendisi). Biz unutmak istesek, yok saysak da aslında var.
Değirmenci’nin bu süreçte kendi bünyesinde açtığı başka yaralar da var. Sadece kendi kendine itiraf edebildiği Silivri’ye yeniden belediye başkanı olma arzusu. Kıl payı ıskaladığı adaylık sürecine hiç girmeyeceğim.
Siz bir şeyi her şeyden çok isterken ona sahip olan diğer kişinin en büyük destekçisi olduğunuza tüm Silivri’yi inandırsanız bile benim işim kuşku duymak, bu duyguya kapım hep açık kalır.
Kim suçlayabilir Değirmenci’yi bunun için? Herkes suçlasa ben suçlayamam.  
Değirmenci, 2. Adam olmaya alışırken yaşadığı uyumsuzluk sürecini istediği kadar inkar edebilir ama şıp diye uyum sağlasa asıl anormal bir durum olur.
Işıklar ile Değirmenci arasındaki sıkıntı onların elinde değil, çünkü bireysel kaynaklı değil. Çözüm için ikisinin de tüm samimiyetiyle çalıştığına inansak bile uyum sağlamaları, birbirlerinin en büyük destekçileri olmaları söz konusu Silivri Belediyesi olunca doğanın kanununa aykırı.
Koşulları çok fazla zorlamaya gerek yok ama birbirimize yalan söylemenin de lüzumu yok.
Ve Değirmenci, yazımın tamamını kendi üstüne almış gibi… Oysa önemli bir bölümü bir kesim CHP’li meclis üyeleri için yazılmıştı. Hani onun düne kadar selam dahi vermediği bugün ilçe başkanı sorumluluğunu üstlendiği gerekçesiyle aynı safta yer aldıklarını bir aklından geçirsin! Işıklar ile yerel yönetim yetkisini paylaşmayı gereğinden fazla isteyen isimlere yöneltilen eleştirileri Değirmenci’nin üzerine almasına hiç gerek yok. Benim aklımdan geçmeyen şeylere bu denli alınması başka çağırışımlar yaptı açıkçası.
Ve şuna giderek daha çok emin oluyorum CHP’deki Kızılay çatlağı, yerin kimlere ne amaçla tahsis edildiği değil, Işıklar’ın karar alma aşamasına örgüt yönetimi ve meclis üyelerini bekledikleri, diledikleri düzeyde katmaması. Yani bu Kızılay kavgası değil, CHP’nin içinde iktidar mücadelesi…

MERKEZ’DE ZERDE LEZZETİ
Merkez Lokantası’nda her yemek yediğimde olmadığını bile bile Zerde tatlısı isterim. Geçtiğimiz günler bir vesile ile lokantada hazırlanan Zerde tatlılarından bana da ayırmışlar. Yemekleri gibi tatlılarının lezzeti de tamdı.
Teşekkür ediyorum...

ÖZSOY, OĞLUNU ASKER EDİYOR
Cengiz Özsoy, oğlu Kaan’ı askere uğurlamaya hazırlanıyor. Genç Özsöy’un vatani görevini hayırlısı ile kazasız, belasız tamamlamasını diliyorum.

YORUM YAP