XXXXX

Genel Seçimler Arifesinde İktidar İle Ana Muhalefetin Silivri Temsilcilerinde Yaşanan Gelişmeler

Silivri Kaymakamı, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları Zafer Ercan, Yılmaz Kandemir ve meclis üyeleri üç günlük Kırım gezisi çerçevesinde bugünden itibaren yurt dışında olacak. Geziye ben de katılacağım. Gazete ile irtibat kurabildiğimiz ölçüde köşe yazılarımı aksatmamaya gayret sarf edeceğim.
Üç günlük Kırım gezisi nedeniyle Silivri Belediye Başkanlığına Süheyl Kırkıcı vekalet edecek, Başkan Yardımcılarından Elif Bilici de görevinin başında bulunacak.

Yeni haftaya dair düşünce ve görüşlerimize başlamadan önce hafta sonuna ilişkin bazı konulara değinmemiz gerekiyor.
İlki Ak Parti, Metin Karakaş Başkanlığı’nda milletvekili aday adayları ile sahaya indi. Değirmenköy’de güzel havanın etkisiyle moral depolayan partililer, daha sonra aynı gün içerisinde esnaf ziyaretlerini Mimar Sinan Mahallesi’nde sürdürdü.
Her zamanki gibi, biat kültürünün de etkisiyle, Ak Parti’de her şeye rağmen birlikte hareket noktasında daha başarılı bir seyir dikkat çekiyor.
Buna karşılık CHP’de Değirmenci’nin yaktığı fitil en sakin yapıdaki aday adayı rakibini bile tartışma ortamına çekmekte geri bırakmadı.
Değirmenci’nin içindekini dışarı eğip bükmeden yansıtmaya hakkı olduğu kadar Şimşek’in de, 10 yıllık bir meselenin tekrar tekrar, hem de son derece hassas dönemlerde, ısıtılıp ısıtılıp önüne konması karşısında sessiz kalmama hakkı var. Tüm bunların ışığında alın size aynı partinin aday adayları arasında karşılıklı polemik ve tartışma gündemi.
Değirmenci siyaseten yaptığı iyiliklerin karşılığını hep bekledi… Böyle bir yapısı var. Alamayınca da pişmanlık duygusunu karşı tarafın da hissetmesini öfkesiyle harmanlayarak sağlama alışkanlığından vazgeçmeye çalışsa da tam olarak bunu başarmış değil. Çünkü acısını çıkartma konusunda hevesli, kendine saklama konusunda gönülsüz. Bu zaafa sahip olanlarımız ne kadar çok değil mi?
Tüm bu tutum ve davranışları siyasetin kötü huylarına yormakla kurtulamayız, hayatın her alanını çoktan basit bir çıkarcılık ele geçirdi. Çocuklarımız oluyor onlara bakıyoruz ki biz yaşlanıp elden ayaktan düşünce onlar da bize baksın!
Sevgisiz olmuyor tabi ama sevgilerin ne kadar kolay nefrete dönüştüğünü görünce duyguların ne kadar güvenilmez olduğuyla hayat bizi defalarca sınıyor zaten.

Devamı 28 Mart 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP