Geçgel: Emeği geçen herkese teşekkürler

Geçgel: Emeği geçen herkese teşekkürler

20.07.2017 10:08:26

Tarımsal üretim çalışmalarıyla yerel yönetimlerde bir ilki hayata geçiren Silivri Belediyesinin, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde Pazar günü ikincisi gerçekleşen Lavanta Hasat Şenliğinde konuşan Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. Ümit Geçgel, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geçgel, şunları söyledi: “Öncelikle geçen yıl bu zamanlar tarihimizde belki de ilk defa karşılaştığımız haince düzenlenen darbe girişimini şahsım ve mensubu olduğum Üniversitem adına şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Devletimizin varlığına ve bütünlüğüne kasteden bu tür darbe girişimlerinin bir daha tekerrür etmemesini temenni eder; gerek bu girişim esnasında dirayet göstererek ve canlarını hiçe sayarak şehit olan masum vatandaşlarımıza ve gerekse teröre karşı şu ana kadar vatan topraklarının savunmasında yitirdiğimiz tüm şehitlerimize bir kez daha huzurlarınızda Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.
Başkanım, değerli konuklar, üniversiteler üstlenmiş oldukları sorumluluk gereğince, misyonları doğrultusunda toplumun her kesimine bilgi, birikim ve tecrübelerini aktaran bilim yuvalarıdır. Üniversiteler, bir eğitim kuruluşu olmalarının yanında, bulundukları bölgenin ve yöre halkının sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitimsel anlamda gelişmesine katkı sağlayan önemli eğitim ve öğretim merkezleridir. Bu bağlamda Namık Kemal Üniversitesi ve Silivri Belediyesi ile yaklaşık son 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz eğitimler az önce ifade ettiğim katkıların gelişmesine iyi bir örnek teşkil etmektedir. Sürekli Eğitim Merkezi olarak şu ana kadar Silivri Belediyesi'nin talepleri doğrultusunda farklı alanlarda eğitimler gerçekleştirdik.
Bu eğitimler arasında; Arı Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Seracılık ve Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği, Organik Tarım eğitimleri sayılabilir. 2015-2016 yıllar arasında gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerde toplam 668 kursiyerimize sertifika verdik. Bu sayı aynı zamanda düzenlenmiş olduğumuz eğitimlere gösterilen ilginin önemli bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitimlerinin başarı ile tamamlayan kursiyerler, hem Hocalarımızdan teorik ve pratik bilgileri öğrenip, bunları uygulamaya şansı bulmakta, hem de bazı kuruluşlar Örneğin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açmış olduğu hibe destekli programlarda kurslarımıza katılımı Referans olarak gösterebilmektedirler. Eğitimlerin gerçekleşmesinde ve bu derece yararlı olmasında katkıları geçen; başta, Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a, yine eğitimlerin koordinasyonunu sağlayan belediyenin değerli çalışanlarına, Sürekli Eğitim Merkezi olarak bizlere her türlü desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek Hocamıza, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet İstanbuloğlu'na ve değerli hocalarımıza teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.”

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Tebrik ediyoruz
Sonraki » Kartal: Silivrililer çok şanslı

YORUM YAP