Gazitepe Ortaokulu’nda Scientix Eğitimi

Gazitepe Ortaokulu’nda Scientix Eğitimi

13.04.2021 12:56:28

Gazitepe Ortaokulu'nda, Scientix Projesi kapsamında, ‘Scientix' ve ‘Stem Keşif Haftası Etkinlikleri (SDC21)' sunumu gerçekleştirildi.

 Türkiye'de 2014 yılından itibaren M.E.B Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan ve Başkanlığını Tunç Erdal Akdur'un yürüttüğü Scientix Projesi kapsamında,  Gazitepe Ortaokulu'nda ‘Scientix' ve ‘Stem Keşif Haftası Etkinlikleri (SDC21)' sunumu gerçekleştirildi.

Geçen Mart ayında Scientix elçisi olan Gazitepe Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esin Bilge Yapan tarafından okul idaresi ve öğretmenlerine bir video konferans programı üzerinden yapılan sunumda katılımcılar ‘Scientix' ve ‘Stem Keşif Haftası' hakkında bilgilendirildi.

DÜNYA'NIN FARKLI ÜLKELERİNDEKİ VE TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRETMENLERLE İŞBİRLİĞİ FIRSATI

Esin Bilge Yapan tarafından gerçekleştirilen sunumda gerçekleştirilen bu projenin yaratacağı imkanların altı çizilirken, Dünya'nın pek çok yerindeki STEM etkinliklerine katılma ve oradaki öğretmenlerle ortak proje yapma fırsatlarından bahsedildi.

STEM VE SCIENTIX NEDİR?

Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics- Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) öğretiminde sorgulama temelli eğitimi Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan, öğretmenlere, akademisyenlere, yöneticilere, ailelere ve Fen-Matematik eğitimi ile ilgilenen tüm kişilere açık bir projedir.

Scientix Portalı, 2010 yılı Mayıs ayında kullanıma açılmış olup portala http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir. Portalda, tüm öğretmenlerinin derslerinde kullanabilecekleri, öğrencilerin sorgulama, bilimsel düşünme, araştırma, buluş yapma ve üretim becerilerini geliştirmeye yönelik sorgulama temelli STEM eğitimi projeleri ve materyalleri paylaşılmaktadır.

SCIENTIX ELÇİLİĞİ NEDİR?

Scientix elçileri, ulusal düzeyde Scientix aktivitelerini paylaşır ve ülkelerinde STEM eğitimine yönelik yeniliklerin desteklenmesinde aktif rol oynar.

 

 

YORUM YAP